VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

08.29. Kūrybinė popietė Tautinių bendrijų namuose

Birutė Silevičienė, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos, valdybos narė

Rugpjūčio 21-ąją  Vilniaus tarptautinės literatų, rašytojų, menininkų gildijos būrelio „Vingis“ susitikime savo kūrybą pristatė poetė, dainų autorė, alpinistė ir pedagogė, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narė Birutė Gaučienė, į „Vingio“ gretas priimta balandį. Mėgstanti aktyvų gyvenimą, daug keliaujanti, visi gražiausi Lietuvos kampeliai aplankyti,  susitikimuose skamba jos eilėraščiai, dainuoja Birutė, pritardama gitara. Tarp ištikimų draugų: alpinistai, poetai, literatai, tad ir šioje popietėje susidarė eilutė norinčių pasveikinti kolegę, pasidžiaugti jos kūrybiškumu, įteikti gėlių ar mielą dovanėlę.

Kolegės skaitė jos kūrybos eilėraščius, alpinistų būrelio vadovas demonstravo sukurtą filmą, draugai gitaristai padėjo išdainuoti Birutės dainas, išjudinusias visą auditoriją.

Gausus renginio dalyvių būrys

B.Gaučienės padėka ir šiltas apkabinimas straipsnio autorei

Graži šeima įkvepia kūrybai

Daug dėmesio sulaukė Birutės anūkėlė, 4 klasės mokinė Liepa, su močiute atlikusi prasmingą dainą. Lyg atsaką į Janinos Degutytės kūrybos eilėraštį, Birutė atliko savo sukurtą dainą. Šiltai sutikta ir B.Gaučienės dukra, dalyvavusi poetinėje mamos popietėje. „Man nuolatos trūksta valandų, minučių ir sekundžių...“ – pasiguodė Birutė. Klausėmės dainų Lietuvai, artimiesiems, motinai.

Gimusi Dzūkijoje, augusi 4 vaikų šeimoje, nuo vaikystės Birutė mokėsi dainavimo meno.

„Būdama penkerių, jau žinojau, kad tapsiu mokytoja. Kieme organizuodavau vaikų grupeles: vaidindavome, dainuodavome, šokdavome...  Jau vaikystėje domėjausi šokiais, dainavau chore. Dainas kurti įkvėpė kelionė prie Elbruso kalnų. Kalnai paviliojo mano gyvenimą, suteikė minčių kūrybai, įkvėpimo kelionėms slidėmis ar vasarą baidarėmis. Kelionės užgrūdino, suteikė stiprybės, ryžto, sužavėjo neapsakomu gamtos grožiu,“ – kalbėjo Birutė.

Birutė yra ir rusų būrelio, vadovaujamo  Valentinos Jekateriničevos,  „Mir“ narė.

Daina „Kalnai“ jau seniai žavi Birutės kolegas, ji dažnai skamba įvairiuose renginiuose ir susiėjimuose. Eilės Birutės mintyse gimsta ir skamba įvairiausiomis progomis ir be jų: Kalėdoms, Velykoms, gražiems šeimos jubiliejams, artimiesiems...

Sužavėjo Birutės ir Ričardo  Mikalajūno atliekamos dainos. Į renginį įsiliejo šokėjas, dainininkas, humoristas Vytautas.

Skambėjo nuoširdūs susirinkusiųjų  žodžiai ir palinkėjimai Birutei. Klausėmės širdį suvirpinusio romanso „Rožės žiedas“, gražiausių eilių, o dainą „Ramunėlė“ dainavo visa salė.

Jei kalbėsime širdies kalba, užvaldys tik geri jausmai, suprasime vieni kitus.

Renginio pabaigoje sulaukėme netikėtų svečių iš Italijos. Sužavėjo du smuiko virtuozai, kaip ir prie pianino - Lilė Negasimova. Jiems salė plojo atsistojusi.

Įsimintiną renginį vedė būrelio „Vingis“ pirmininkė Onutė Kulbokienė, o šauniosioms šeimininkėms sukvietus visus prie rudens vaišių stalo,  tęsėsi eilių skaitymas ir gražus bendravimas.

Vasara jau perduoda vadeles rudeniui, tad skubėkime džiaugtis dar šiltu saulės spinduliu, o jei gimsta mintys – būtinai jas užrašykime. Juk gyvenimas tęsiasi, paskaitysime kitoje vakaronėje. Rugsėjyje.

 

 

Atgal