VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

11.28.Pasirašyta bendradarbiavimo kultūros srityje programa tarp Lietuvos ir Gruzijos

Lapkričio 23–26 d. kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson su darbo vizitu lankėsi Gruzijoje, kur kartu su Gruzijos kultūros ir paminklosaugos ministru Mikheil Giorgadze pasirašė bendradarbiavimo kultūros srityje 2018–2020 m. programą tarp Lietuvos Respublikos kultūros bei Gruzijos kultūros ir paminklosaugos ministerijų.

Programa ketinama skatinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Gruzijosmeno, dizaino ir architektūros, literatūros vertimų, kultūros paveldo išsaugojimo, nematerialaus kultūros paveldo puoselėjimo srityse. Pasirašytoje programoje taip pat numatoma dalintis patirtimi dėl kultūros politikos formavimo, organizavimo ir stebėsenos, dalyvavimo ES kultūros programose, tokiose kaip „Kūrybiška Europa“. Kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson susitikimo metu akcentavo tiesioginių ryšių tarp meno ir kultūros organizacijų svarbą bei kultūros profesionalų tinklo stiprinimą.

„Programos įgyvendinimas priklausys nuo konkrečių žmonių – menininkų, kultūros profesionalų, kultūros politikos ekspertų, kultūros organizacijų atstovų. Tikiuosi, kad programa paskatins ir praplės ryšius tarp Lietuvos ir Gruzijos. Įgyvendinant programą bus svarbus ir mūsų diplomatinės atstovybės Gruzijoje vaidmuo, kuri stipriai prisidėjo, kad tokia programa atsirastų“, – kalbėjo kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson.

Gruzijos nacionalinio muziejaus padalinyje Simono Janashiaʼos muziejuje Tbilisyje atidaryta Lietuvos fotografo Vito Luckaus paroda „Iš kelionių“. Šiaulių Aušros muziejus, bendradarbiaudamas su Lietuvos Respublikos ambasada Gruzijoje, vienoje iš svarbiausių Gruzijos paveldo institucijų surengtoje parodoje pristatys Vito Luckaus kelionių ciklus „Tbilisyje“, „Azerbaidžane“, „Baškirijoje“, „Altajaus krašte“, taip pat kelionėse fotografuotus portretus, papildžiusius 1968–1986 metų kurtą ciklą „Portretas stambiu planu“.

 

Atgal