VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

12.30. Vargonai palydi senuosius

Šiandien, gruodžio 30 d. 18 val. ​šeimyninis jaunų vargonininkų duetas iš Rusijos Dina Ichina ir Denisas Machankovas pirmą kartą koncertuos Vilniaus Universiteto Šv. Jonų bažnyčios vargonais ir artėjančių Naujųjų metų proga dovanos koncertą „Vargonai palydi Senuosius“. Koncerte klausytojai galės mėgautis J. S. Bacho, P. Čaikovskio, A. Čekalino, A. Parto ir kitų kompozitorių kūriniais.

Dina Ichina ir Denisas Machankovas

Dina gimė 1986 m. Saratove, Denisas – 1988 m. Ivanove, abu Sankt Peterburge studijavo vargonų specialybę pas nusipelniusį Rusijos federacijos menininką prof. D. Zareckį, vėliau klavesino specialybę pas prof. I. Rozanovą ir yra įgiję menų daktaro laipsnius.
Šie vargonininkai kartu koncertuoja nuo 2014 m. Dueto koncertinėje programoje šalia klasikų visuomet yra ir modernių kompozitorių kompozicijos.
Šiuo metu vargonininkai ne tik koncertuoja Rusijoje ir visoje Europoje, bet ir dėsto Sankt Peterburgo N. A. Rimskio-Korsakovo valstybinėje konservatorijoje bei miesto muzikos mokyklose, organizuoja vargonų muzikos festivalius Rusijoje ir Estijoje. Kartu vargonininkai dirba ir žymiuose Menų rūmuose Kondopogoje, Karelijoje, bei rengia kasmetinį tarptautinį vargonų muzikos festivalį „Grande Orgue“.
​Dina ir Denisas yra vieni iš projekto „Vargonų koncertai Pečioruose“ sumanytojų ir rengėjų. Projektas renka lėšas, skirtas atkurti istoriniams Pečiorų (Pskovo sritis) Šv. Petro bažnyčios vargonams. Už tai jie kartu apdovanoti valstybine premija „Nacionalinis pripažinimas 2015“ kategorijoje Iniciatyva (Pskovas, 2016 m.) bei Pskovo srities administracijos premija.

Atgal