VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

03.11. Albertas Mitkevičius: „Mano nuotraukos skirtos Lietuvos šimtmečiui“

Birutė Silevičienė

Per valandos pokalbį su fotografu Albertu Mitkevičiumi išgirdau daug įspūdžių apie jo vaikystę, svajones: jį  visuomet traukė gamta, tad turėjo didelį norą viską fiksuoti ir sudėti į albumą. Mokykloje lankė fotografijos būrelį, gavo pirmąsias žinias, mokėsi fotografijos meno.  Tėvelis, matydamas jo didelį norą fotografuoti, padovanojo foto aparatą, skaitė knygas apie fotografiją, gilino žinias, tobulėjo.

Birutė Silevičienė

Albertas domisi grožine literatūra, pats rašo prozą, neabejingas poezijai.

Su dideliu dėkingumu Albertas kalbėjo apie šilalietės poetės Nijolės Katelynienės pagalbą surengti jo fotografijų parodą, tad Nijolei už jos atvirumą ir nuoširdžią pagalbą negailėjo komplimentų.

Fotografas Albertas Mitkevičius

Dailininko Vidmanto Petraičio surengtoje asmeninėje parodoje buvo galima susipažinti ir su Alberto kūriniais.

Prasmingi darbai pavyksta tik su šalia esančių neabejingų kolegų nuoširdžia pagalba, tad reikia vertinti žmones, su kuriais mus suveda likimas. „Mylėkite Lietuvą, gyvenkite čia, grįžkite Lietuvon, kas išvykote laimės ieškoti kitur...“ – kalbėjo Albertas.

 A.Mitkevičiaus fotografijos

Buvau maloniai nustebinta išgirdusi, jog laikraštis „Lietuvos aidas“ jo namuose buvo nuo pat vaikystės, nes tėvai jį skaitė. Pasidžiaugėme ir šiandieniniu, atsinaujinusiu laikraščiu, kurį malonu paimti į rankas, o redakcijai Albertas palinkėjo stiprybės ir kūrybinės ugnelės. Šiltai prisiminė a.a. vyriausiąjį redaktorių Algirdą Pilvelį, kurio meniškomis fotografijomis nuo seno žavėjosi, o laikraščio skaitytojams pasiūlė savo fotografijų, kuriomis mielai dalinuosi.

 

Atgal