VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

04.16. Arčiau dangaus su dailininke Loreta Adomavičiūte-Pladiene

Birutė Silevičienė,

Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos ir valdybos narė

Vilniaus Tarptautinės rašytojų, literatų ir menininkų gildijos „Vingis“ būrelio nariai, svečiai balandžio 9-ąją rinkosi į susitikimą su dailininke, poete Loreta Adomavičiūte-Pladiene.

Jos piešinių paroda „Arčiau Dangaus“ papuošė Tautinių bendrijų namų salės sienas.

„Vingio“ būrelio pirmininkė Onutė Kulbokienė susirinkusiems Loretą pristatė kaip aktyviai kuriančią dailininkę, pedagogę, mokančią vaikus meno paslapčių, rašančią eilėraščius, kurie sugula į išleidžiamas knygas. L.Pladienė – Lietuvos dailininkų sąjungos narė, baigė Dailės akademiją, vaizduojamojo meno krypties, grafikos studijų programos magistrė.

Knygos „Sonetai“ viršelis

Nuo 1981 m. dalyvauja grafikos parodose, yra surengusi knygų iliustracijų personalinę parodą, apipavidalino per 100 knygų, iš jų septynias vaikams iliustravo. Taip pat iliustravo keletą kalendorių ir knygelių apie maisto ruošybą.

Šie metai autorei padovanojo ne tik jubiliejinį gimtadienį, bet ir dvi naujas sonetų knygas, tad skambėjo nuoširdūs būrelio „Vingis“ narių ir Tautinių bendrijų namų direktorės Alvidos Gedaminskienės sveikinimai, gėlės ir šypsenos.

Loreta yra surengusi daug personalinių akvarelės parodų ne tik Lietuvoje, bet ir dalyvavusi tarptautiniame projekte Italijoje (Monzoje), savo akvareles eksponavusi  tarptautinėse Grand Prix akvarelės parodose Prancūzijoje, Bretanėje (Tregastelyje).

Susitikimo dalyviai

Ši paroda leido pasigrožėti jos trapiais, kruopščiais piešiniais. Jos kūrinių yra įsigiję Lietuvos Menininkų rūmai, Kultūros fondas, Lietuvos ir užsienio  privatūs asmenys.

Menininkė žavi savo piešiniais, vaizduojamiems personažams prideda sparnus... „Angelo sparnus“, jos matomas pasaulis – gražus ir spindintis.

Loreta Tarptautinės rašytojų, literatų ir menininkų gildijos „Vingis“ narė nuo 2017 metų, tąkart pristačiusi parodą „Sielos akordai“ ir pirmąją išleistą knygą „Prisilietimai“ Šiais metais išleido dvi knygas: „Saulėlydžio sonetai“ ir „Sonetai“. Renginio metu jas abi Loreta pristatė susirinkusiems dalyviams.

Keli Loretos eilėraščiai yra virtę dainomis; pritardama gitara, jas padainavo poetė Birutė Gaučienė. Dainomis pamalonino ir Loretos vaikaitė, sulauksi nuoširdžių plojimų ir saldžių dovanų.

Vilniaus Dailės akademijos profesorius, grafikas, plakatistas, gerai pažįstantis vaizduojamojo meno kryptį, Jonas Gudmonas Loretos parodą įvertino kaip prasmingą, išsiskiriančią vaizdingumu ir subtilumu.

Visų dalyvių vardu tariu Ačiū kolegei Loretai Adomavičiūtei-Pladienei už šventę, sušildžiusią širdis ir mintis. Sėkmės kūryboje ir naujų knygų sutiktuvių!

 

 

 

Atgal