VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

05.22. Vyrų choras „Varpas“ Vilniaus Žvejų gatvėje įrengs choro įamžinimo ženklą – dekoratyvinę šaligatvio plytelę

Alfredas Basevičius

Vyrų choro VARPAS prezidentas

Gegužės 27 d. 11.30 val. Vilniaus vyrų choras „Varpas“ giedos Šv. Mišiose sostinės Šv. arkangelo Rapolo bažnyčioje už mirusius „Varpo“ dainininkus ir jų artimuosius, o 13.00 val. dainuos „Varpo“ įamžinimo ženklo – dekoratyvinės šaligatvio plytelės atidengimo Žvejų gatvėje (prieš architektų rūmus) – renginio metu.

 Įamžinimo ženklo – dekoratyvinės grindinio plytelės atidengimo renginio vedėjas – Radijo ir televizijos diktorius Juozas Šalkauskas. 

‎2014 m. rudenį Vilniaus Kultūros centro užsakymu mergaičių choras „Liepaitės“ ir moterų choras „Liepos“ Žvejų gatvės šaligatvyje įrengė Chorų įamžinimo ženklą – dekoratyvinę grindinio plytelę.

Lietuvos Dailės muziejaus vyrų choro „Varpas“ nutarė pratęsti „Liepų“ choro iniciatyvą ir Lietuvos Šimtmečio Dainų šventės proga įrengti „Varpo“ įamžinimo ženklą – dekoratyvinę grindinio plytelę. Įrengti įamžinimo ženklą leido Vilniaus savivaldybės administracija, projektui pritarė Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija.

Tikime, kad šia „Liepų“ choro iniciatyva paseks ir kiti Vilniaus miesto chorai ir Žvejų gatvėje susiformuos graži „CHORŲ ALĖJA“.

Birželio 10 d. vyrų choras „VARPAS“ dalyvaus Vakarų Krašto dainų šventėje, skirtoje Lietuvos valstybės atkūrimo 100 – mečiui.

 

Lietuvos chorų sąjungai suteiktas kūrybinės organizacijos statusas!

‎Rasa Gelgotienė, 

Lietuvos chorų sąjungos prezidentė

Šių metų gegužės mėnesį Lietuvos chorų sąjungai  buvo suteiktas kūrybinės organizacijos statusas. Tai džiugi žinia mūsų organizacijai! Iš tiesų tai oficialus patvirtinimas, jog daug mūsų organizacijos narių (choro dirigentų) yra meno kūrėjai, o ir pati organizacija vykdo veiklą, padedančią sąjungos nariams jų kūrybinėje saviraiškoje. Pasikeitęs statusas leis mums tikėtis  ir solidesnio svorio visuomeninėje bei kultūrinėje aplinkoje, taip pat geresnio finansavimo. Iki šiol LCHS veiklą vykdė tik iš nario mokesčio ir iš retkarčiais laimėtų projektų lėšų.  
LCHS vienija daugybę su choriniu menu susijusių žmonių iš visos Lietuvos, kuriuos jungia bendras tikslas ir bendra kilni misija – nešti kultūrą ir šviesą savo šaliai, lavinti vaikus ir jaunimą, suteikti turiningo laisvalaikio galimybę vidutinio amžiaus žmonėms ir duoti galimybę muzikuoti bei gyventi visavertį socialinį gyvenimą vyresniems žmonėms, senjorams. Visą tą didžiulį būrį chorinio dainavimo entuziastų uždega ir veda chorų vadovai, kurių darbo kūrybinis pobūdis niekam nekelia jokių abejonių. Džiugu, jog tai buvo pagaliau pripažinta ir oficialiai. 
‎Dabar mūsų laukia persitvarkymo etapas – turėsime pasitvirtinti pakoreguotus įstatus, aplikuosime į strategines kūrybinių organizacijų finansavimo programas.

Labai daug kas tolesniame LCHS kelyje priklausys nuo mūsų sąjungos dydžio, t. y. nuo narių skaičiaus, todėl raginčiau prisijungti prie sąjungos ir tuos, kurie iki šiol dar to nepadarė.

Šių metų Vasaros akademiją  rugpjūčio 19 dieną pradėsime LCHS suvažiavimu ir labai tikimės, jog jame dalyvaus visa mūsų chorinė bendruomenė, su kuria kartu diskutuosime apie naujas LCHS darbų kryptis ir galimybes.

Atgal