VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

06.03. Esame viena garbinga tauta

Loreta Nikolenkienė,

Lietuvos žurnalistų sąjungos narė

Visaginiečio, Lietuvos žurnalistų sąjungos nario dr. Algirdo Kavaliausko naujausia publicistikos knyga „Atskirai ir kartu“ jau tuoj pasieks skaitytojus. Knygoje spausdinami straipsniai apie gyvenimo aktualijas, kai kurie buvo atskirai publikuoti ir „Lietuvos aide“.

Knygos „Atskirai ir kartu“ viršelis

Daug metų gyvendamas Visagine, buvęs Visagino savivaldybės tarybos sekretorius, matė ne tik daug taisytinų dalykų, bet, kaip kūrybingas žmogus, iš mažumės giminėje girdėjęs iš suaugusiųjų akcentuojant, jog esame viena lietuvių tauta, ir kur bebūtų jos vaikai: kalėjimuose, koncentracijos lageriuose, tremtyje, likę Tėvynėje ar pasitraukę į užsienį, esame Viena garbinga tauta. Tad autorius labai norėjo, jog pavyktų per esamus skirtumus, skirtingumus parodyti mūsų kultūros vienovę, vieną savo įvairove turtingą lietuvių kultūrą.

Visi  Tėvynės istorijos tarpsniai svarbūs. Svarbūs! Autoriui rūpėjo lietuvių Tėvynėje ar išeivijoje gyvenimas, radęs atgarsį išeivijos spausdintame žodyje.

„Visada galvoju apie žmogų, kuris skaitys mano tekstą, parašytą šia nuostabiai gražia kalba. Jeigu kurioje nors vietoje teksto šiurkštumas, nesklandumas rėžia akį ar ausį, tai puikiai suprantate – ne kalba kalta... Žinoma, visos kalbos gražios, bet lietuvių kalbai prilygstančių nėra. Suprantama, tai lietuvio nuomonė. Ja gėrisi ir vertina ne tik Tauta, bet ir pasaulio lingvistai. Gerai pagalvokime, argi ne nusikaltimas būtų ją žaloti“, - rašo knygos autorius, ir aš negaliu su juo nesutikti.

 

 

Atgal