VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

06.25.Mes esame ir būsime

Birutė Silevičienė,

LKRS ir valdybos narė

Jonavoje į šventę, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui pažymėti, rinkosi Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos nariai iš visų Lietuvos miestų ir miestelių.

LKRS pirmininkas Kostas Fedaravičius pasveikino visus susirinkusius, darniai suskambo „Lietuva brangi“.

Visaginietis dr.Algirdas Kavaliauskas pabrėžė, jog turime išsaugoti lietuvišką kalbą, branginti iškovotą laisvę, dirbti ir gyventi savo Tėvynėje.

Rokiškio skyriaus pirmininkė Reda Kiselytė pasidžiaugė renginiais, gausiai vykstančiais Rokiškio bibliotekoje. Prie to prisideda geranoriški Rokiškio žmonės, miesto vadovai, sėkmingai leidžiamas laikraštis „Liepsnelė“.

Miela buvo klausytis Rokiškio skyriaus atstovės Gražinos Pitrėnienės eilėraščio aukštaitiška tarme, sužavėjo Danutės Mažeikienės paskaitytas eilėraštis iš vienos raidės, o puikūs dalyvių tautiniai rūbai traukė susirinkusiųjų žvilgsnius.

Šio straipsnio autorė, valdybos narė papasakojo apie Vilniaus skyriaus veiklą. Gaila,  jos nariai solidaus amžiaus, jiems sunku atvykti į renginius kituose miestuose. Kadangi nariai įvairių tautybių, tad susitikimai vyksta Tarptautinėje rašytojų, literatų ir menininkų gildijoje „Vingis“, kuriai vadovauja itin veikli jos pirmininkė Onutė Kulbokienė. „Vingis“ kasmet išleidžia  almanachą lietuvių, rusų ir lenkų kalbomis. Šiemet jau 8-asis išsiųstas spaustuvėn.

Už aktyvią kultūrinę ir literatūrinę veiklą Lietuvos kaimo kultūros Šviesuolės vardai suteikti kėdainietei Almai Jociuvienei ir rokiškietei Vidai Papaurėlienei.

Nusipelniusio Lietuvos kaimo rašytojo vardai suteikti dr.Algirdui Kavaliauskui (Visaginas), Vaclovui Volkui (Kėdainiai), Julijonui Kęstučiui Malinauskui (Kėdainiai), Vidai Sereikienei (Panevėžys), Marijai Blažulionienei (Valkininkai, Varėnos r.), visiems užrištos juostos, įteikti diplomai, skambėjo sveikinimo žodžiai.

 Nuotraukos Reginos Jakučiūnaitės

Renginio akimirkos.

Renginį paįvairino Virginijos Stundžienės atliekami muzikiniai kūriniai.

Nusipelniusios Lietuvos kaimo kultūros darbuotojos vardas suteiktas Virginijai Stundžienei iš Panevėžio.

Vieno eilėraščio konkurso „Lietuvai“ laureate pripažinta Regina Jakučiūnaitė, o už skaidrią lyriką jai suteiktas LKRS Šimtmečio poetės vardas. Regina perskaitė prasmingą eilėraštį „Neišeik iš Lietuvos“.

Padėkomis už aktyvią kultūrinę ir literatūrinę veiklą apdovanotos Janina Matevičienė ir Ona Sigulda Valužienė (Plungė).

Džiugu, jog LKRS Šimtmečio Žmogumi pripažinta šio straipsnio autorė vilnietė Birutė Silevičienė.

Į LKRS priimta naujų narių, jiems įteikti nario bilietai. Tai Celestina Rimavičienė (Kėdainių r.), Emilija Valentinavičienė (Panevėžio r.), Aldona Liutkevičienė (Panevėžys), Jolanta Strikaitienė (Barstyčiai, Skuodo r.).

Artėjančio gimtadienio proga LKRS valdybos nariai pasveikino jos pirmininką Kostą Fedaravičių, iškilmingai užrišo tautinę juostą, įteikė rožių, o už dalyvių nuolatinę globą žmonai Pranei teko puikus voveruškų tortas, skambėjo „Ilgiausių metų“.

Liejosi muzika, skambėjo dainos, atliekamos Kėdainių literatų ir menininkų sambūrio „Vaivorykštės tiltai“, grupės „Vaivorykštė“, savo kūrybos dainas atliko Alma Jociuvienė ir Danguolė Barauskienė. Koncertą vainikavo bendrai sugiedota „Tautiška giesmė“.

Linkėdami vieni kitiems gražios kūrybos ir sveikatos, išsiskyrėme iki kitų metų.

Belieka padėkoti šventinio susitikimo vedėjai Rokiškio skyriaus pirmininkei Redai Kiselytei ir jai talkinusiai Virginijai Stundžienei už šiltą ir prasmingą renginį.

 

Atgal