VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

07.01. Ach, tie bėgantys metai!

Birutė Silevičienė,

LKRS ir valdybos narė

Birželio 25-ąją Tarptautinė literatų, rašytojų ir menininkų gildija gražiai paminėjo ne tik neseniai prabėgusią Joninių šventę, bet ir pasveikino rašytoją, poetą, žurnalistą Joną Laurinavičių 80-mečio proga, skambėjo  šiai garbingai sukakčiai skirta Vlados Kursevičienės ir Birutės Gaučienės atliekama daina „Žmogaus gyvenimas – didelė šventė“.

Renginiui meniškumo suteikė Tatjanos Kaziūnienės surengta piešinių paroda. Tatjana įtikino kolegas, jog papartis tikrai vieną kartą metuose pražįsta, o skirtinguose pasaulio  kraštuose  žmonės turi savus augalus Joninių šventei. Bet, kaip sakė  Tatjana, gražiau už natūralius gamtos peizažus, gėles  joks dailininkas nenutapys, o ir nereikia konkuruoti su gamta. Į renginį Tatjaną atlydėjo  jos broliai  Aleksandras ir Viktoras, padovanoję susirinkusiems ne tik skambių dainų, bet ir magiškų triukų.

Ne vienas atlikėjas buvo pagerbtas ąžuolo lapų vainiku, Kupolės puokštėmis, padėkos žodžiais ir atminimo dovanėlėmis.

Jonas Laurinavičius džiaugėsi: „Padariau daug. Net ir metų bėgančių nepastebėjau. Dirbau mėgstamą darbą, veiklos užteko. Mano darbo stalčiuje guli dar daug medžiagos apie poetą Paulių Širvį, buvusį kunigą Joną Ragauską...“  Nuo įstojimo į gildiją 2017 metais, Jonas išleido net 8 naujas knygas, yra ir Nepriklausomų rašytojų sąjungos narys. Tad pelnytai gali džiaugtis ir didžiuotis kiekviena pragyventa diena, nes jos buvo prasmingos, į knygas gulė išmintis, gerumas ir turiningos gyvenimo akimirkos.

Šventinio renginio dalyviai

1

Sveikinimai ir dovanėlės J.Laurinavičiui jubiliejaus ir Joninių proga

LKRS šimtmečio žmogaus vardas šiemet suteiktas Birutei Silevičienei

Renginio akimirkos

Jubiliatas Jonas Laurinavičius 

Iš tiesų, Jono Laurinavičiaus nuveiktų darbų gausa maloniai stebina: knygų, knygelių ir brošiūrų išleidęs net 121, daug redagavęs kitų autorių knygų. Yra knygų, išleistų ir rusų, lenkų kalbomis. Autorius džiaugiasi, jog kraštiečiai jo knygas galės skaityti lenkų ar rusų kalbomis. Tai dovana gimtinės žemei.

Visus mus neša nerimstanti gyvenimo srovė, tad skubėkime juo prasmingai dalintis, branginkime sutiktus draugus.

Galiu pasidžiaugti, jog šių eilučių autorė Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos renginyje buvo pripažinta LKRS šimtmečio žmogumi, įteiktas Diplomas, o šiame „Vingio“ susiėjime būrelio pirmininkė Onutė Kulbokienė laureatės galvą papuošė ąžuolo lapų vainiku, apdovanojo gėlėmis, dovanėlėmis.

Kūrybingų renginių dar bus, tad iki naujų susitikimų!

 

n/silev – Šventinio renginio dalyviai

 

n/silev1 – Sveikinimai ir dovanėlės J.Laurinavičiui jubiliejaus ir Joninių proga

 

n/silev2 - LKRS šimtmečio žmogaus vardas šiemet suteiktas Birutei Silevičienei

 

 

Atgal