VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

10.17. Kultūros ministrė: su Japonija mus sieja vis glaudesni kultūriniai ryšiai

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson susitiko su naujuoju Japonijos ambasadoriumi Lietuvoje Shiro Yamasaki. 

Ministrė pasveikino ambasadorių su paskyrimu Lietuvoje  ir padėkojo Japonijos ambasadai už ilgametį indėlį stiprinant kultūros ryšius su Lietuva. Pasak L. Ruokytė-Jonsson, dvišalis bendradarbiavimas šiuo metu yra ypač sėkmingas ir intensyvus. Japonijos vyriausybė teikia reikšmingą paramą Lietuvos kultūrai per Kultūrinės paramos teikimo schemą ir įvairias Japonijos fondo, Japonijos kultūros reikalų agentūros, Japonijos mokslo ir švietimo ministerijos programas.

Susitikimo metu aptarta vertimų skatinimo iš lietuvių į japonų kalbą programa, taip pat 2020 metais planuojamas Japonijos konsulo Chiune Sugihara, 1939–1940 metais dirbusio Kaune, veiklos sukakties paminėjimas. Susitarta bendradarbiauti dėl šia proga organizuojamų kultūros renginių.

Su naujuoju ambasadoriumi aptarta didžiausio Baltijos šalyje Japonijos kultūros festivalio „Now Japan“ svarba, pristatant platų Japonijos kultūros spektrą Lietuvos publikai. Šio festivalio organizatoriai spalio 19–28 d. DesignArt 2018 renginyje Tokijuje planuoja įgyvendinti „Lithuania: Creative & Contemporary” programą, kurios metu bus pristatomos Lietuvos nematerialaus paveldo tradicijos, atsispindinčios Lietuvos dizaine ir architektūroje.

Kultūros ministrė pažymėjo, kad bendradarbiavimas su Japonija stiprinamas ne tik Vilniuje. Šią savaitę Kultūros ministerijoje lankysis Hiracukos (Hiratsuka) miesto švietimo įstaigų delegacija, šis miestas aktyviai bendradarbiauja su Kauno ir Alytaus miestais.

Atgal