VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

11.24. Lietuvos ir Lenkijos 100-mečių jubiliejai stiprina kultūrinius saitus

Lietuvos ir Lenkijos kultūrinių mainų įprasminimas švenčiant valstybingumo atkūrimo šimtmetį, bendradarbiavimo kultūros paveldo srityje stiprinimas, Europos Sąjungos struktūrinės paramos panaudojimas kultūros projektams naujuoju finansiniu laikotarpiu - temos, kurios buvo aptartos Varšuvoje vykusiame Lietuvos kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson susitikime su Lenkijos Ministrų Tarybos vicepremjeru, kultūros ir nacionalinio paveldo ministru Piotru Glinskiu.

Kultūros ministerijos nuotr.

„Kultūriniai mainai ypač suintensyvėjo šiemet, švenčiant Lietuvos ir Lenkijos valstybingumo atkūrimo šimtmečius. Varšuvoje prasidedanti Lietuvos kino savaitė - vienas svarbiausių šimtmečiui skirtų projektų, pratęsiantis čia jau vykusius muzikos, vizualiojo meno, architektūros, kitų meno sričių renginius, - sakė ministrė L. Ruokytė-Jonsson. - O lietuviška auditorija labai vertina Lenkijos šimtmečio kultūrinę programą, rengiamą Lenkijos instituto Vilniuje ir Adomo Mickevičiaus instituto“.

Susitikime pabrėžta, kad įsibėgėję kultūriniai mainai ir ateityje bus skatinami ir turėtų plėsti menines pažintis. Kitais metais planuojama plataus masto kultūrinė programa „Lietuvos kultūros sezonas“ Liubline. Didelis dėmesys Lietuvai bus skiriamas ir Krokuvoje vyksiančiame Vidurio ir Rytų Europos kultūros paveldo forume, taip pat numatoma organizuoti specialią Lietuvos kultūrinę programą Ščecine 2020 metais.

Atgal