VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

01.19. Žavingos jau 2019-ųjų metų akimirkos...

Birutė Silevičienė

Į Vilniaus tarptautinės rašytojų, literatų ir menininkų gildijos susitikimą rinkosi „Vingio“ būrelio nariai ir svečiai pasidalinti mintimis apie praėjusius metus ir nuveiktus darbus, susitikti su bendraminčiais.

Susitiko beveik keturiasdešimt kūrėjų, tad renginio vedėja Onutė Kulbokienė, pasveikinusi visus su Naujaisiais metais, kalbėjo: „Dar vieni metai nubėgo į praeitį, jų nesustabdysi, toks gyvenimas... Padarėme per praėjusius metus nemažai darbų, surengėme susitikimų, meninių parodų. Mūsų būrys vis auga, tai tuo ir džiaukimės. Pradedant 2019-uosius, linkiu visiems stiprios sveikatos, gražios kūrybos, laimės ir džiaugsmo  renginiuose. Dirbkime, ir tapsime tvirtesni, stipresni, ir naujos mintys nepaliks mūsų“.

Jaukiai skambėjo skaitomi eilėraščiai varpelių skambesyje, Samuilas ir Marija Lormanai atliko savo kūrybos dainą, miela buvo klausytis Nijolės Ramanauskienės ir Alekso Šliūzo iš Kaišiadorių, elektrėniškio Algirdo Pliopos,  kaišiadorietės  Lionės Bulaukienės atliekamų dainų.

Muzikė Lija Neugasimova, sėdusi prie pianino, įliejo  skambių melodijų, nemažiau  dėmesio sulaukė ir nuotaikinga Eugenijos Grobovos daina.

Skambėjo ir lenkų kalba – dainavo Vladislava Kursevičienė ir Jūratė Bagdžiūnienė, ukrainietiškai – Svetlana Kločinskaja.

Renginio pabaigoje paskelbtas konkursas „Draugų būry...“, bet apie tai – jau kitame susitikime.

 

Atgal