VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

03.19. Varšuvoje atidaryta paroda, įprasminanti Lietuvos ir Lenkijos draugystę

Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis Varšuvoje, Lenkijos ministro pirmininko kanceliarijoje, kartu su jos vadovu Michal Dworczyk atidarė parodą „Lenkijos prezidentas Lech Kaczynski ir Lietuva Prezidento Valdo Adamkaus akimis“.

Pasak Vyriausybės vicekanclerio D. Matulionio, prezidentų L. Kaczynski ir V. Adamkaus valdymo periodas buvo ypač šiltas dvišalių santykių laikotarpis. Šiuo metu Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis skiria ypatingą prioritetą santykiams su Lenkija puoselėti.

„Džiaugiamės labai intensyviais Lietuvos ir Lenkijos santykiais. Šiuo metu nėra svarbesnio partnerio regione negu Lenkija. Atnaujinome ne tik politinius ryšius, bet ir vystome ir stipriname bendradarbiavimą esminėse dvišalių santykių srityse“, - atidarymas parodą sakė D. Matulionis.

Paroda „Lenkijos prezidentas Lech Kaczynski ir Lietuva Prezidento Valdo Adamkaus akimis“ šį istorijos laikotarpį rodo per dviejų prezidentų asmeninių santykių prizmę. Parodos pagrindas – fotografijos, užfiksavusios svarbiausius dviejų valstybių vadovų susitikimų momentus; siekiant gyvumo, kaip komentarai buvo panaudotos prezidento V. Adamkaus dienoraščio citatos. Lietuvos istorijos institutas, Jerzy Giedroyc dialogo ir bendradarbiavimo forumas projektą-parodą įgyvendino pernai liepos-lapkričio mėnesiais Vyriausybės kanceliarijos Istorinės atminties puoselėjimo programos lėšomis.

Vizito Lenkijoje metu vicekancleris D. Matulionis taip pat susitiko su Lenkijos užsieninio reikalų viceministru Konrad Szymański ir aptarė aktualius europinės darbotvarkės klausimus.

 

Atgal