VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

05.06. Lietuvos berniukai taria NE smurtui ir narkomanijai

Kasmet vis kitame Lietuvos mieste rengiamas berniukų chorų festivalis „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“ šį savaitgalį aplankys vieną seniausių Lietuvos miestelių – Gargždus. Net  penki šimtai jaunųjų atlikėjų gegužės 11 d. pakvies klausytojus į Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčią pasiklausyti nuotaikingos chorinės muzikos koncerto.

Šiųmečio renginio dalyviai – patys jauniausi Lietuvos choristai, tad koncerto programoje skambės harmonizuotos lietuvių liaudies dainos ir vaikams skirti lietuvių kompozitorių kūriniai: Benjamino Gorbulskio „Ant kiekvieno kalnelio“, Indros Mažuikaitės „Debesėliai“, Gintauto Abariaus „Mūsų daina“, Donato Zakaro „Mano mamytė“ ir kiti.

„Mūsų tikslas – kuo daugiau vaikų įtraukti į chorinį judėjimą mokyklose, ugdyti jų kultūros ir  meno poreikį ar net padėti pamatą tolesniems žingsniams kūrybos srityje, taip pat, žinoma, atitraukti berniukus nuo negatyvios įtakos. Berniukų dainavimas chore – prieinamiausia forma ir geriausi investicija į nusikalstamumo prevenciją,  – sako festivalio rengėjas Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa. – Žmogų formuoja artimiausia jo aplinka – vaikystėje chore dainavęs ir dainą pamėgęs jaunimas vėliau dainuoja suaugusiųjų choruose, dalyvauja dainų šventėse“.

Šiemet festivalyje, kurį organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su Lietuvos chorų sąjunga, dalyvaus net 21 berniukų choras: „Ąžuoliukas“, „Rytas“, „Sakalėlis“ iš Vilniaus, „Varpelis“ iš Kauno, „Gintarėlis“ iš Klaipėdos, „Dagilėlis“ iš Šiaulių, „Klevelis“ iš Gargždų, Panevėžio V. Mikalausko menų gimnazijos berniukų choras, Alytaus Simno gimnazijos ir „Volungės“ progimnazijos berniukų chorai, Plungės M. Oginskio meno mokyklos berniukų choras, Lazdijų mokyklos-darželio „Vyturėlis“ berniukų choras, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos ir „Revuonos“ pagrindinės mokyklosberniukų chorai, A. Lipeikos menų mokyklos berniukų choras iš Kelmės, „Rududukas“ iš Rudaminos.

Jungtinio berniukų choro koncerto Gargždų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje pradžia 16 val. Įėjimas į renginį nemokamas.

Tradiciniu tapęs festivalis-akcija „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“ jau dvidešimt metų rengiamas Lietuvos miestuose ir siekia atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų užimtumą, laisvalaikio kultūrą, pilietinės asmenybės ugdymą.

 

 

 

Atgal