VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

06.05. Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas su darbo vizitu lankysis Lenkijoje

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas birželio 5–7 dienomis su darbo vizitu lankysis Lenkijoje – Varšuvoje ir Krokuvoje.

Trečiadienį ministras M. Kvietkauskas Varšuvoje susitiks su Lenkijos vicepremjeru, kultūros ir nacionalinio paveldo ministru Piotru Glińskiu aptarti dvišalio bendradarbiavimo, kultūrinių mainų, abiem šalims reikšmingo kultūros paveldo išsaugojimo, 1863–1864 metų sukilimo vadų ir dalyvių palaidojimo Vilniaus Rasų kapinių koplyčioje ir kitus klausimus. Kultūros ministras taip pat susitiks su Varšuvos universiteto Polonistikos fakulteto Baltistikos katedros dėstytojais ir studentais, Adomo Mickevičiaus instituto direktoriumi Krzysztofu Olendzkiu.

Ketvirtadienį kultūros ministras M. Kvietkauskas dalyvaus Česlovo Milošo  (Czesławo Miłoszo) poezijos festivalyje Krokuvoje, Jogailaičių universiteto Paribio literatūrinės kultūros katedroje bendraus su jos dėstytojais.

Penktadienį ministras lankysis buvusiame Č. Milošo bute, kur su Krokuvos miesto mero įgaliotiniu kultūros klausimams Robertu Piaskowskiu aptars rašytojų, poetų ir vertėjų rezidencijų, kitus kultūrinio bendradarbiavimo klausimus.

Krokuvoje kultūros ministras taip pat lankysis Tarptautiniame kultūros centre, susitiks su jo vadove Agata Wąsowska-Pawlik.

Atgal