VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

04 13. Optimistų šalyje nedaugėja

Gyventojų nuomonė apie padėtį šalyje trečią šių mėnesį kito nežymiai - manančių, kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu iš esmės krypsta į gerąją pusę kovą buvo 36 procentai, įsitikinusių priešingai buvo gerokai daugiau - 63 proc. gyventojų.
Atliktos apklausos duomenimis, lyginant su šių metų sausiu, optimistų sumažėjo trimis procentais (39 proc. sausį), tiek pat padaugėjo ir pesimistų (60 proc. sausį). Kovą, kaip ir sausį, 1 proc. respondentų apie padėtį šalyje neturėjo nuomonės arba į klausimą neatsakė. Lyginant su 2014-ųjų kovą vykdytos tokios pat apklausos rezultatais, manančių, kad Lietuvoje reikalai taisosi, skaičius išaugo nežymiai - 2 proc. punktais, tuo tarpu neigiamai vertinančių Lietuvos padėtį sumažėjo 1 proc.
Kaip ir anksčiau, palankiausiai šalies reikalus vertina jaunimas - 54 proc. apklaustųjų iki 30 metų apie padėtį Lietuvoje atsiliepė teigiamai. Tokios pat pozicijos linkę laikytis ir didmiesčių gyventojai (41 proc.), asmenys su aukštuoju išsilavinimu (52 proc.). Lygiai pusė (50 proc.) respondentų, kurių šeimos pajamos per mėnesį viršija 800 eurų, taip pat atsakė, kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu krypsta į gerąją pusę. Apklausos duomenimis, palankiau už kitus į padėtį šalyje žvelgia Liberalų sąjūdžio ir socialdemokratų partijų elektoratas - atitinkamai 55 ir 42 proc. už šias partijas balsuojančių respondentų teigė, kad reikalai Lietuvoje krypsta į gera.
Daugiau už kitus dabartine padėtimi Lietuvoje nepatenkinti vyresni nei 50-ties metų žmonės, kurių 75 proc. tvirtino, jog šalyje situacija blogėja. Panašios nuomonės laikosi ir kaimų gyventojai (69 proc.), respondentai, kurių šeimos pajamos per mėnesį neviršija 500 eurų (73 proc.). Didžiausi pesimistai kovą išliko pensininkai (76 proc.) bei lenkų ir rusų tautybių gyventojai - atitinkamai 78 ir 75 proc. Nepalankiai apie situaciją Lietuvoje atsiliepia ir ketinantys balsuoti už Lietuvos lenkų rinkimų akciją (85 proc.), Darbo partiją (68 proc.) bei partiją Tvarka ir teisingumas (67 proc.).

Atgal