VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

08 29. Į Bernardinų sodą rinksis vienuoliai iš visos Lietuvos

Šeštadienį Bernardinų sode vyks vienuolių palapinių šventė, skirta Pašvęstojo gyvenimo metams paminėti. Tai - pirmas ir vienintelis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje, kai šalie vienuoliai ir vienuolės viešai susitiks su žmonėmis. Simboliška, kad jis vyksta Bernardinų sode, kuris kažkada ir priklausė broliams bernardinams.
Šiame renginyje dalyvaus atstovų net iš 33 Lietuvoje veikiančių vienuolynų: pranciškonų, jėzuitų, dominikonų, saleziečių, benediktinų - apie 200 vyrų ir moterų. Į šventę atvyks ir vienuolių iš užsienio.
"Popiežiaus Pranciškaus paraginti norime iš arčiau atverti mūsų, vienuolių, gyvenimą ir betarpiškai susitikti įvairių žmonių. Todėl sesės ir broliai vienuoliai iš visos Lietuvos pirmą kartą mūsų istorijoje susibūrėme į šią šventę ir tikimės sulaukti ne tik Vilniaus miesto, bet svečių ir iš visos Lietuvos", - sakė vienas šventės organizatorių, Vilniaus Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčios klebonas brolis Algirdas Malakauskis.
Jam pritarė sesuo Viktorija: "Popiežius Pranciškus sakė, kad vienuoliai turėtų išeiti iš savo erdvių ir eiti į žmones. Mes pasirinkome šį būdą".
Pasak brolio Algirdo, pasauliečiai dažnai mano, kad vienuoliai gyvena uždarą gyvenimą, atsiribodami nuo mus supančio pasaulio. Tačiau toks renginys leis plačiau papasakoti apie jų gyvenimą, misiją, parodyti jų svarbą mūsų tikėjimo kelyje.
Šeštadienį Bernardinų sode bus pastatytos vienuolių palapinės, kuriose vyks susitikimai ir įvairi veikla. Bus galima užduoti klausimų sesėms ir broliams, prisiliesti prie jų paslaptingo gyvenimo, misijos ir maldos. Taip pat palapinėse bus galima išmokti kai kurių darbų - pasidaryti rožinį, nusišlifuoti kryželį. Bus įrengta ikonos palapinė, kurioje kartu su vienuoliais bus galima mokytis melstis.
Prie fontano įrengtoje scenoje vyks vaikams, šeimoms skirti renginiai. Čia broliai saleziečiai parodys programą vaikams, bus ir jaunimui skirta valanda. Šį susitikimą ir pantomimos užsiėmimą ves Tiberiados broliai kartu su Šv. Damijono maldos grupių jaunimu. Savo kūrybos dainas ir giesmes atliks brolis kapucinas Tomekas Pilchas (Tomek Pilch). Viešpatį šlovins jungtinis vienuolių choras, bus kalbama gailestingumo malda. Brolis pranciškonas Gediminas Numgaudis skaitys paskaitą apie krikštą.
Anot brolio Algirdo, šeimoms, kurių vaikas pasuka į vienuolyną, - tai tragedija. "Ta švente mes norime parodyti, kad mūsų gyvenime jokios tragedijos neįvyko. Mes norime parodyti savo džiaugsmą ir tuo džiaugsmu pasidalyti su kitais", - kalbėjo brolis Algirdas.
"Mes esame tokie pat žmonės, tik pasirinkome šį kelią pagal širdį. O širdžiai neįsakysi", - sakė sesuo Dominyka.
Vienuolių palapinių šventę vainikuos mišios Bernardinų bažnyčioje.

ŠVENTĖS PROGRAMA

VEIKLA VIENUOLIŲ PALAPINĖSE

Visos šventės metu, nuo 11:00 iki 17:00 val. vyks susitikimai ir įvairi veikla vienuolių palapinėse, Bernardinų sode. Galėsite susipažinti, užduoti klausimus sesėms ir broliams vienuoliams iš visos Lietuvos bei prisiliesti prie jų paslaptingo gyvenimo, misijos ir maldos. Vienuolių abitų ir gyvenimo spalvų įvairovėje turėsite retą galimybę su vienuoliais pabendrauti gyvai.

VEIKLA BERNADINŲ SODE ESANČIOJE SCENOJE PRIE FONTANO

11:00 val. IŠKILMINGAS VIENUOLIŲ PALAPINIŲ ŠVENTĖS ATIDARYMAS.

11:30 val. VAIKŲ VALANDA „KAD MŪSŲ DŽIAUGSMUI NIEKO NETRŪKTŲ“.
Brolių saleziečių programa vaikams.

12:30 val. KONCERTAS. Savo kūrybos dainas ir giesmes atliks brolis kapucinas Tomek Pilch.

13:00 val. DIENINĖ LITURGINĖ VALANDA. Bendra malda kartu su vienuoliais.

13.20 val. VALANDA JAUNIMUI „DŽIAUGSMO PATIRTIS“. Susitikimą ir pantomimos užsiėmimą ves Tiberiados broliai ir Šv. Damijono maldos grupių jaunimas.

14:30 val. DŽIUGUS ŠLOVINIMAS. Gieda jungtinis vienuolių choras.

15:00 val. GAILESTINGUMO VALANDA. Gailestingumo Vainikėlio maldą ves Gailestingojo Jėzaus seserys.

15:20 val. INTERVIU SU SESE BENEDIKTA ROLLIN RA „MISIJA – LIETUVA“.

16:00 val. PASKAITA „KAS YRA KRIKŠTAS?“. Pranešėjas – brolis pranciškonas Gediminas Numgaudis.

16:45 val. ATSISVEIKINIMAS. Šventės pabaiga Bernardinų sode.

VEIKLA KITOSE ERDVĖSE

10:30 – 17:00 val. ŠVČ. SAKRAMENTO ADORACIJA Vilniaus Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčioje (Mykolo koplyčioje), Maironio g. 10, Vilniuje.

12:00 val. MALDOS MOKYKLA ikonos palapinėje.

11:00 – 16:00 val. ŽAIDIMAS VAIKAMS. Bažnytinio paveldo muziejus, Šv. Mykolo g. 9, visus vaikus kviečia nemokamai dalyvauti žaidime „Vienuolynų lobynai“ (bus prizų).

13:00 val. EKSKURSIJA ŠEIMOMS Bažnytinio paveldo muziejuje, Šv. Mykolo g. 9. Ekskursijos tema „Vienuolynų paslaptys“. Renginys nemokamas, siūloma išankstinė registracija tel. +370 686 68688.

18:00 val. ŠV. MIŠIOS Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčioje,
Maironio g. 10, Vilniuje

Prekybinės palapinės kaina

 

 

 

Atgal