VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

05 01. Motinos dienos proga - valstybės vadovų sveikinimai Lietuvos mamoms

Pirmąjį gegužės sekmadienį švenčiame Motinos dieną, sveikiname savo brangiausius žmones - mamas.
Artėjant Motinos dienai, Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino visas mamas ir paragino būti vertiems jų meilės, pasiaukojimo, bei gerumo.
"Visoms mamoms labai linkiu daug sveikatos, daug džiaugsmo ir vaikų dėkingumo. Būkite laimingos", - savo sveikinime rašo Prezidentė.
"Net ir tada, kai užaugame dideli, vis tiek kartais juntame nenumaldomą poreikį pasidalinti su brangiausiu žmogumi svarbiausiais savo įvykiais - ir laimėjimais, ir nesėkmėmis. Nes mūsų mamos buvo ir bus patikimiausia užuovėja nuo visų gyvenimo skersvėjų, - teigia šalies vadovė. - Visada prisiminkime, kad tai, ką turime savyje geriausio - žmogiškumą, darbštumą, padorumą, viską atsinešame iš vaikystės, iš mamos rankomis ir širdimi sukurtų namų".
Penktadienį D. Grybauskaitė medaliais "Už nuopelnus Lietuvai" apdovanojo daugiavaikes mamas, kurios užaugino ir nepriekaištingai išauklėjo 7 ir daugiau vaikų.
"Kiekvienos motinos darbas - pats didžiausias ir svarbiausias tarp visų kitų darbų. O gausioje šeimoje - dešimteriopai. Jis reikšmingas ir vaikui, ir šeimai, ir visai valstybei. Tai vienas iš tų amžinųjų dalykų, kurie nepavaldūs laikui", - sako D. Grybauskaitė.
"Jūs dovanojote mums gyvybę. Lydėjote gyvenimo keliu apgaubdamos didele meile, gerumu ir rūpestingumu. Visada skiepijote pasitikėjimą, drąsinote, guodėte ir kantriai mokėte įveikti sunkumus. O svarbiausia - raginote ryžtingai eiti pirmyn ir niekada neprarasti tikėjimo.
Brangiosios, mielosios Mamos, šį gegužės sekmadienį visais Lietuvos keliais skubėsime apkabinti Jūsų, pabūti drauge ir dar sykį išsakyti pačių nuoširdžiausių dėkingumo žodžių. Ačiū Jums už didįjį stebuklą - gyvenimą", - sakoma Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus sveikinime.

Atgal