VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

09.11. Rugsėjo 12 d. Europos Komisijos pirmininkas skaitys metinį pranešimą apie Europos Sąjungos padėtį

Rytoj, rugsėjo 12 d., trečiadienį, 10 val. Lietuvos laiku Europos Komisijos Pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris Europos Parlamento plenariniame posėdyje skaitys metinį pranešimą apie Europos Sąjungos padėtį.

Europos Komisijos Pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris

Pranešimo tikslas – įvertinti iššūkius, su kuriais susiduria Europos Sąjunga, ir pristatyti Europos Komisijos siūlomas priemones jiems spręsti, taip pat apžvelgti kitų metų prioritetus. Šių metų pranešimas parengtas artėjant 2019 m. Europos Parlamento rinkimams ir atsižvelgiant į vykstančias diskusijas apie 27 valstybių narių Europos Sąjungos ateitį.

Pranešimu apie Europos Sąjungos padėtį pradedamas dialogas su Europos Parlamentu ir ES Taryba siekiant parengti Europos Komisijos metinę darbo programą. 2009 m. įsigaliojusioje Lisabonos sutartyje nustatyta, kad Europos Komisijos pirmininkas privalo kasmet pateikti pranešimą apie Europos Sąjungos padėtį. Po pranešimo  vyksta plenarinis posėdis, kuriame diskutuojama su Europos Parlamento nariais.  Europos Komisijos Pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris pirmą savo metinį pranešimą skaitė 2015 m. rugsėjo 9 d.

Rytoj metinį pranešimą tiesiogiai su vertimu į lietuvių kalbą transliuos Lietuvos radijas ir televizija (LRT). Pranešimą bus galima stebėti ir kanalu „Europe by Satellite“. Taip pat kviečiame atvykti stebėti pranešimą Europos informacijos centre „Europos namuose“ Vilniuje (Gedimino pr. 16, įėjimas iš Vilniaus g.).

Atgal