VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

11 22. Kauno samariečiai veiklą tęsia atnaujintame centre

Laimindamas Kauno senamiestyje įsikūrusio Lietuvos samariečių bendrijos (LSB) socialinio centro, kuriame veiks vaikų dienos centras "Užuovėja", naujai suremontuotas patalpas, pirmadienį surengtoje įkurtuvių šventėje Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius pažymėjo, jog šios bendrijos veikla matoma ir girdima, o gražūs siekiai bei kilnūs darbai pradžiugino ir sušildė jau ne vieną žmogų.
"Prieš keletą metų miesto savivaldybė samariečiams skyrė Šv. Gertrūdos gatvėje šias patalpas ir užtikrino dalinį jų veiklos finansavimą. Dabar matome, jog pastatas atsinaujinęs, o erdvesnėse patalpose bus vykdoma prasminga veikla, skirta tiek vaikams, tiek ir suaugusiems", - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.
Lietuvos samariečių bendrija įsikūrė 1992 m. sausio 25 d. Bendrijos misija - nuolatinė kova su skurdu ir negalios bei vienišų žmonių atskirtimi, humanitarinė pagalba socialiai remtiniems Lietuvos piliečiams, darbas su jaunimu, socialinė prevencija, globa ir socialinių programų įgyvendinimas.
"Jau 15 metų bendradarbiaujame su Kauno miestu ir šiandien švenčiame naujųjų patalpų, kuriose įsikurs vaikų dienos centras, LSB veiksmų koordinavimo būstinė, atidarymą. Kaune teko lankytis jau daugiau nei 40 kartų ir visuomet malonu sutikti žmones, kurie rūpinasi silpniausiais visuomenės nariais", - kalbėjo samariečių atstovas iš Hamburgo Gerdas Piuferis (Gerd Puefer).
Iš Vokietijos atvykusi svečių delegacija prie sveikinimų prisidėjo ne tik gražiais žodžiais, bet ir nauju automobiliu, skirtu sunkių ligonių pervežimui.
"Bendromis pastangomis pavyko atgaivinti šį pastatą. Šiuo metu atnaujinta dalis patalpų, o ateityje ketiname sutvarkyti ir likusias. Neturintys kur eiti vieniši žmonės čia visuomet ras užuovėją, mes jiems padėsime rasti gyvenimo kelią", - užtikrino LSB Kauno skyriaus pirmininkas Mindaugas Vėlyvis.

Atgal