VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

04 05. Akcija „Padėk mano vargstančiai mamai“ vėl kviečia dalintis gerumu

Artėjant Motinos dienai žiniasklaidos holdingas „Baltic Media Alliance“ ir organizacija Caritas jau antrus metus iš eilės visus neabejingus kviečia prisijungti prie gerumo akcijos „Padėk mano vargstančiai mamai“. Žmonių paramą mamoms perduos organizacijos Caritas darbuotojai. Kasdien visą balandį geros valios žmonių Caritas lauks savo centruose didžiuosiuoses Lietuvos miestuose.

Motinystės šviesa šildo kiekvieną vaiką. Mama kiekvienam iš mūsų yra gyvybės šventovė. Savo mažyliams mamos atiduoda viską. Net tuomet, kai jas pačias palaužia negandos ir nepritekliai. Tačiau ne visos mamos turi galimybę duoti. Tuometjos patiria ne tik vargą, bet ir širdies skausmą.

Organizacjios Caritas visoje Lietuvoje globojamos moterys ir šeimos atgauna viltį ir žengia į naują, šviesesnį gyvenimą. Tačiau sunkiai besiverčiančioms mamytėms labai trūksta sauskelnių, mišinukų,  kitų būtiniausių vaiko priežiūros priemonių.

„Kūdikių ir vaikų daiktai yra labai brangūs. Sauskelnių, mišinėlių, mokyklinių prekių ir knygų kainos aukštos. Natūralu, kad mūsų  globojamos mamos pirmiausia tenkina esminius vaikų poreikius – maisto ir pastogės. Tačiau jos taip pat norėtų papuošti mažylį, migdyti jį švarioje lovelėje ar nupirkti pirmokėliui naują kuprinę.  Tam ne visada pakanka lėšų, todėl sunkumus ir nepatogumus patiria tiek mamos, tiek jų vaikai. Ypač pažeidžiami vaikai, kurie lanko mokyklą, nes jie betarpiškai jaučia skirtumą tarp savęs ir kitų vaikų“,– pasakoja Caritas paramos koordinatorė Dalia Sakalauskaitė Babravičė.

„Akciją „Padėk mano vargstančiai mamai“ organizuojame antrus metus iš eilės. Aukoti su sunkumais susiduriančioms mamoms pernai kvietėme vilniečius. Tačiau sulaukę didžiulio žmonių aktyvumo, šiemet gerumo akciją skelbiame visoje Lietuvoje.  Aukoti vėl kviečiame Vilniuje, o taip pat Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje. Iš šių miestų paaukoti daiktai pasieks kitus, mažesnius“ –  sako „Baltic Media AllianceLietuva“ marketingo vadovas Gražvydas Morkus.

Kasdien visą balandį geros valios žmonės laukiami Caritas centruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje. Išsami informacija apie akciją, reikalingą paramą bei Caritas padalinių adresus visoje Lietuvoje teikiama bendruojuakcijos telefonu Vilniuje (8 5) 261 10 14 bei internete – www.dalinkisgerumu.lt.

Atgal