VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

Labdaros ir paramos fondas „Nedvejok“

Labdaros ir paramos fondas „Nedvejok“ bei viena žinomiausių Kauno vairavimo mokyklų „Zebras“ pradeda įgyvendinti analogų neturintį projektą du kartus metuose vienam iš mažas pajamas turinčių šeimų vaikų bus padovanoti vairavimo kursai.

„Įprastai sunkiai besiverčiančiose šeimose vyriausiems vaikams tenka pavaduoti ir tėtį, ir mamą. Retai jie gali baigti aukštąsias mokyklas ir gyventi nerūpestingą studentišką gyvenimą. Dauguma tokių vaikų, pabaigę vidurinę mokyklą ar dar anksčiau, yra priversti dirbti“, - sakė labdaros ir paramos fondo „Nedvejok“ savanorė Ligita Šoliūnienė.

Anot jos, norint susirasti perspektyvesnį, geriau mokamą darbą dažniausiai reikia turėti vairuotojo pažymėjimą. Tačiau mažas pajamas gaunančios šeimos 1100 litų ar net didesnės sumos vairavimo kursams skirti negali.

„Mes tokiu neįprastu būdu stengsimės padėti suaugusiaisiais tapusiems vargingų šeimų vaikams atsistoti ant kojų“, - teigia vairavimo mokyklos „Zebras“ vadovė Loreta Valatkevičienė.

Likus kelioms dienoms iki naujųjų metų galimybė nemokamai mokytis vairuoti suteikta aštuoniolikmetei Karolinai R. Iš daugiavaikės šeimos kilusi dvyliktokė yra vyriausia iš brolių ir seserų.

„Vaikus, kurie bandys perprasti automobilio valdymo paslaptis, išrinksime pasitarę su socialiniais darbuotojais, bendraujančiais su mūsų organizacija“, - sakė L. Šoliūnienė.

Jos tvirtinimu, 2011 – aisiais į “Zebras“ vairavimo mokyklą bus pakviesti du vaikai, augantys mažas pajamas tučinčiose šeimose.

Daugiau informacijos:

Labdaros ir paramos fondas “Nedvejok” savanorė Ligita Šoliūnienė +37065371100

Vairavimo mokyklos „Zebras“ direktorė Loreta Valatkevičienė 8 37 222 231, +37067022231

Atgal