VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

07 11. BMA ir Caritas kviečia nepalikti vaikų gatvėje

 

„Baltic Media Alliance“ (BMA) ir organizacija Caritas visus geros valios žmones jau antrus metus kviečia dalyvauti gerumo akcijoje „Padovanokime vaikams vasarą!“. Akcijos tikslas – surinkti lėšų Caritas globojamų vaikų pažintinėms-poilsinėms vasaros stovykloms. Šiemet didesnė lėšų dalis bus skiriama mažuose miesteliiuose ir rajonuose gyvenančių vaikų vasaros stovykloms.

Pats gražiausias, pats tyriausias gyvenimo laikas – vaikystė – tokia trumpa, tokia trapi. Blogų vaikų nebūna – yra tik nelaimingi, pamiršti, stokojantys mūsų, suaugusiųjų dėmesio, meilės ir šilumos. Visi vaikai verti vaikystės su juoku ir žaidimais. Tačiau dauguma vaikų iš vargingai gyvenančių šeimų nėra patyrę, kaip atrodo turiningas poilsis prie ežero, pajūryje ar kaimo sodyboje. Nežino, kad bendravimas su suaugusiais ir bendraamžiais gali būti grįstas tarpusavio pasitikėjimu ir palaikymu, o ne patyčiomis ir fiziniu smurtu.

„Akcija „Padovanokime vaikams vasarą“ rengiama jau antrus metus. 2011-aisiais Už akcijos metu surinktas lėšas vaikams ir paaugliams iš Caritas paramos centro buvo suorganizuotos dvi savaitės trukmės stovyklos sodyboje prie ežero ir Lietuvos pajūryje. Šiandien mes visi kartu ir vėl galime ištiesti pagalbos ranką ir apsaugoti vaikus nuo klystkelių, padovanoti šypseną, pilną šilumos ir laimės. Padėkime jiems pasijusti svarbiais, reikalingais ir mylimais“, – sako „BMA Lietuva“ generalinė direktorė Jolanta Butkevičienė.

Caritas centrai visoje Lietuvoje teikia paramą mažiau galimybių turintiems vaikams bei šeimoms, padeda susirasti darbą, organizuoja vasaros stovyklas. Vaikų stovyklų tikslas – parodyti pažeidžiamiems vaikams, kad yra kitokių elgesio būdų, kad yra kitoks, gražesnis ir saugesnis gyvenimas ir kad vaikas turi jo siekti: gerai mokytis, nenusikalsti, neįgyti žalingų įpročių. Stovyklų saugumas dažnai atsveria chaosą ir sumaištį namie, suteikia laukiamą pagalbą.

Daug dėmesio skiriama ne tik didiesiems miestams, Caritas rūpinasi ir mažuose miesteliiuose bei rajonuose gyvenančiais vaikais bei šeimomis. Regionuose – mažuose miesteliuose, o ypač kaimuose labai retai vyksta kokybiški nemokami renginiai. Čia gyvenantys vaikai paprastai mato tik tokį pasaulį, kurį gali pasiekti pėsčiomis. Dėl lėšų trūkumo ar vaikų gausos tėvams sunku išsiųsti vaikus į mokamas stovyklas, tad vasaras jie praleidžia gatvėse. Daug laisvo laiko ir mažai galimybių skatina imtis tokių pat užimtumo būdų, kokius mato savo aplinkoje: alkoholio ir tabako vartojimas, muštynės. Šeimų situacija čia sudėtinga – ne paslaptis, kad įsidarbinti kaime dažnai yra labai sunku, o kartais net neįmanoma. Dar blogiau, jei piktnaudžiaujama alkoholiu ar smurtaujama. Tokiose šeimose augantys vaikai diena iš dienos mato tą patį vaizdą ir laikui bėgant nebetiki, kad yra kitoks, gražesnis pasaulis.

„Vaikams reikia vasaros stovyklų, jos suteikia neįtikėtinų įspūdžių. Tai ir ekskursijos ir nauja veikla, tokia kaip dekupažas, lipdymas, sportinei užsiėmimai. Taip pat jos teikia galimybę ištrūkti iš nesaugios ir neramios namų aplinkos, mat nevykstant pamokoms vaikai joje praleidžia nepaprastai daug laiko. Tai galimybė susirasti kitokių draugų. Tokių, kuriems smagu žaisti ir dūkti, o ne leisti laiką slampinėjant po miestelį ir ieškant kur pakibti ar ką užkabinti. Tai vieta, kur vaikas gali mokytis kitokio bendravimo. Buvimo, kai esi gerbiamas ir vertinamas, kai esi saugus ir gali išsakyti savo nuomonę. Vaikai ne visuomet girdi suaugusiųjų žodžius, bet jie puikiai kopijuoja elgesį ir perima pavyzdį“, – tikina Vilniaus arkivyskupijos Caritas paramos koordinatorė Dalia Sakalauskaitė – Babravičė.

Todėl tarptautinis žiniasklaidos holdingas „Baltic Media Aliance“ visą vasarą kviečia aukoti vaikų vasaros stovykloms. Nepalikime vaikų gatvėje, paremkime Caritas vaikų vasaros stovyklas!

Aukoti galima atvykus į Caritas paramos centrą Vilniuje, Odminių g. 12, pervedimu į Caritas sąskaitą banke Nr. LT52 7300 0100 0244 6915, taip pat skambinant arba siunčiant žinutes trumpaisiais numeriais: 1416 (auka – 2 Lt), 1417 (auka – 5 Lt) ir 1418 (auka – 10 Lt). Trumpaisiais numeriais aukoti gali OMNITEL, BITĖ, TELE-2 ir TEO paslaugų vartotojai.

Išsami informacija teikiama bendruoju akcijos telefonu telefonu Vilniuje (8 5) 261 10 14 bei internete –www.dalinkisgerumu.lt.

Papildoma informacija:

Gražvydas Morkus

BMA Lietuva marketingo vadovas

Savanorių pr. 1, Vilnius, Lietuva

Tel. +370 5 265 1126

El. p. [email protected]

www.1bma.lv

Atgal