VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

10 25. Vaikų širdelėms dovanota naujos įrangos už 350 tūkst. litų

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose vaikų širdelių diagnostikai, gydymui ir nuotoliniam stebėjimui pradėta naudoti nauja moderni medicinos įranga.

Tai echoskopas, skirtas kraujagyslių punkcijoms bei pilvo ar galvos smegenų echoskopavimui, taip pat pagalbinio kvėpavimo aparatas, reikalingas tuomet, kai pacientas atjungiamas nuo dirbtinio kvėpavimo aparato, ir bevielė nuotolinio stebėjimo įranga - telemonitoringas, reikalingas tiems pacientams, kurie po operacijų iš reanimacijos būna iškeliami į skyrių, tačiau jų stebėjimas kiaurą parą privalo būti intensyvus ir nenutrūkstantis. Įrangai įsigyti 350 tūkst. litų paramą skyrė telekomunikacijų bendrovė "Tele2".

"Dovanas visada yra malonu gauti, o kai jos dar yra skirtos kilniam tikslui - mūsų mažųjų pacientų gyvybių gelbėjimui, tai tampa neįkainuojama", - teigė Santariškių klinikų generalinis direktorius prof. Aleksandras Laucevičius.

Dovanotos įrangos perdavimo proga Santariškių klinikų vaikų anesteziologijos-reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje surengta atvirų durų valanda.

"Santariškių klinikose įvairiausio amžiaus vaikams yra atliekamos sudėtingiausios širdies operacijos, vykdoma diagnostika ir gydymas. Tai - vienintelė vieta Lietuvoje, kurioje tokia pagalba teikiama. Per metus mes atliekame daugiau nei 200 įgimtų širdies ydų korekcijų", - pasakojo Santariškių klinikų Širdies chirurgijos centro direktorius dr. Virgilijus Tarutis.

"Tele2" paramą Širdies chirurgijos centro vaikų anesteziologijos-reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriui jau skyrė 2008 m. - už 300 tūkst. litų buvo nupirkta specialios mažųjų pacientų gydymui skirtos reanimacijos įrangos. Tai buvo pirmasis gautas tokios įrangos kompleksas, nuo jo, kaip teigia patys medikai, prasidėjo modernaus anesteziologijos-reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus kūrimas. Šiuo metu šiame skyriuje jau įrengtos 6 intensyvios terapijos vietos.

Atgal