VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

03 07. Pavasarį raginama nebūti daiktistais

Geros valios socialinis projektas Pagalbadaiktais.lt skatina prisijungti prie antidaiktistų būrio. Visą kovo mėnesį vyksianti atsakingo vartojimo akcija „Nebūk daiktistas“ siekia sutelkti kuo daugiau socialiai atsakingų ir praktiškų žmonių, bendruomenių, verslo įmonių, viešųjų ir nevyriausybinių organizacijų vienam tikslui – palengvinti buitį sunkiai besiverčiantiems žmonėms. Šio tikslo įgyvendinimas nereikalauja ypatingų pastangų, reikia tik interneto ir noro dalintis.

Pavasaris – pats tinkamiausias laikas atsinaujinti ne tik patiems, bet ir pakeisti savo namų aplinką. Tam padaryti visai nebūtina pirkti naujų daiktų, galima visai kita alternatyva – dalyvavimas akcijoje „Nebūk daiktistas“. „Šia daiktų dovanojimo akcija siekiame skatinti žmones pavasarį būti dar aktyvesniais aukotojais ir dalintis nebereikalingais daiktais, kurie namuose tik renka dulkes ir užima vietos“, – teigia Pagalbadaiktais.lt projekto vadovė Marija Šaraitė.

Svarbiausia yra tai, kad ši akcija nereikalauja atverti piniginės. Reikia tiesiog kiekvienam apsižvalgyti savo namuose ir akys tikrai pastebės seniai pamirštą, nebenaudojamą vieną kitą daiktą. Galbūt būtent jo šiuo metu reikia internetinėje svetainėje www.pagalbadaiktais.lt užregistruotam stokojančiajam. Padovanojus nebereikalingą daiktą „Nebūk daiktistas“ akcijoje sulaukiama abipusės naudos: dovanotojas atnaujina savo aplinką ir padaro gerą darbą, o stokojantis gauna būtiniausių daiktų, padedančių lengviau sutikti pavasarį.

Pagalbadaiktais.lt – visiems Lietuvos žmonėms atviras tinklas, kuris jungia galinčius suteikti paramą daiktais ir tuos, kuriems ji reikalinga. Per beveik trejų metų projekto gyvavimo laikotarpį dovanotojai palengvino virš 800 stokojančiųjų buitį padovanodami daugiau nei 2800 daiktų. Akcija „Nebūk daiktistas“ siekiama dar aktyviau padėti sunkiau gyvenantiems žmonėms.

Daugiau informacijos:

www.pagalbadaiktais.lt

http://www.facebook.com/events/134480406726083/

Parengė: Laura Urbonavičiūtė

Atgal