VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

09 17. „Vaikų linijoje“ įgyta patirtis - sėkmingai pritaikoma ir darbe, ir šeimoje

Kaip ir kiekvieną rugsėjį, „Vaikų linija“ ieško žmonių, norinčių prisidėti prie organizacijos veiklos bei padėti vaikams ir paaugliams išspręsti kylančius sunkumus. Per šešiolika gyvavimo metų parengusi daugiau nei 400 savanorių, organizacija Vilniuje ir Kaune rengia informacinius susitikimus, kurių metu susipažindina su savanoriško darbo „Vaikų linijoje“ specifika bei atsako į būsimiems savanoriams rūpimus klausimus.

„Vaikų linijos“ savanoriai išklauso vaikus ir kartu su jais ieško būdų, kaip išspręsti kylančius sunkumus, skatina vaikus kalbėtis su žmonėmis, kuriais jie pasitiki ir jei reikia nukreipia vaikus pagalbos į kitas tarnybas.

Norint tapti „Vaikų linijos“ savanoriu, nebūtina studijuoti psichologiją ar turėti specialių psichologinių žinių. Visos vaikų ir paauglių konsultavimui reikalingos žinios bei įgūdžiai yra įgyjami specialių, organizacijos rengiamų, mokymų metu.

„Kartais prieš ateidami į „Vaikų liniją“ žmonės nerimauja, kad nesugebės padėti besikreipiančiam vaikui, arba kad vaikų girdimi sunkumai prislėgs juos pačius, - sako Jurgita Smiltė Jasiulionė, „Vaikų linijos“ savanorių mokytoja. - Tačiau norisi pabrėžti, kad tam ir yra skirti išsamūs mokymai, kurių metu savanoriai gauna visas reikalingas žinias bei įgūdžius apie vaikų ir paauglių konsultavimą „Vaikų linijoje“. Beje, „Vaikų linijos“ savanoriai gali nuolat kelti savo kvalifikaciją seminaruose ar asmeninių pokalbių metu.“

„Vaikų linijoje“ dirbantys savanoriai teigia, jog darbas organizacijoje yra puiki bendravimo mokykla, kurioje įgytos žinios sėkmingai pritaikomos tiek darbe, tiek namuose.

„Pirmiausia, ką man davė ir vis dar duoda „Vaikų linija“ – tai bendravimo pamokas, taip pat išmokau empatijos, būdų, kaip padėti kitam išspręsti sunkias situacijas. Sužinojau, kaip kalbėtis su vaikais apie tai, kas jiems svarbu, - pasakoja „Vaikų linijos“ savanorė Eglė. - Ne tik bendraujant su vaikais praverčia tai, ką gaunu „Vaikų linijoje“. Dabar visą patirtį panaudoju bendraudama su šeimos nariais, draugais, geriau pažįstu save, išmokau įsiklausyti tiek į save, tiek į kitus.“

Atgal