VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

04.15. CŽV vadovas „Wikileaks" pavadino „priešiška žvalgyba"

 CŽV vadovas „Wikileaks" pavadino „priešiška žvalgyba"
 Naujasis JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovas Maikas Pompėjas (Mike Pompeo) paslaptis viešinančią „Wikileaks" platformą pavadino „priešiška žvalgyba". „Atėjo metas pavadinti „Wikileaks" tuo, kas ji yra - nevalstybine priešiška žvalgyba, kurią neretai pakursto valstybinės veikėjos, pavyzdžiui, Rusija", - pareiškė M. Pompėjas ketvirtadienį. „Wikileaks", anot jo, skatina savo šalininkus dirbti CŽV, kad gautų slaptos informacijos, praneša agentūra AFP.

„Wikileaks" ypač koncentruojasi į JAV ir ieško „antidemokratinių valstybių ir organizacijų paramos, kalbėjo M. Pompėjas diskusijoje Strateginių ir tarptautinių studijų centre (CSIS) Vašingtone. 

CŽV vadas „WikiLeaks" įkūrėją Džulianą Asandžą (Julian Assange) pavadino sukčiumi ir bailiu. Šis šiuo metu gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone.

Australas supykdė JAV, paskelbdamas šimtus tūkstančius slaptų dokumentų. Jis priešinasi būti išduotas Švedijai, nes iš ten gali būti perduotas JAV ir teisiamas. Švedijoje jam keliamus kaltinimus dėl išprievartavimo jis atmeta.
Atgal