VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

02.14.Atstovas ir stebėtojai: pasidavus paskutiniesiems džihadistams, Sirijos Idlibo provincija visiškai išvalyta nuo IS

Grupuotės "Islamo valstybė" (IS) kovotojus pavyko visiškai išstumti iš Sirijos Idlibo provincijos, kai antradienį griežtosios linijos Sirijos sukilėliams pasidavė paskutinė šios džihadistų organizacijos kovotojų grupė, pranešė vienos sukilėlių frakcijų lyderis ir stebėsenos organizacija.

Apie 400 asmenų, įskaitant IS kovotojus, jų artimuosius ir sužeistuosius, antradienį pasidavė sukilėlių grupių aljansui, sakė šioje operacijoje dalyvavęs "Jaish al-Nasr" frakcijos atstovas.
"Al Choveinio miestelyje šaudėme į juos iš artilerijos tol, kol jie sutiko pasiduoti", - pasakojo Abu al-Majdas al-Homsis.
A. al-Majdas al-Homsis teigė, kad dabar kovotojus ketinama apklausti, aiškinantis, ar vietovėje neliko užsislapsčiusių kovotojų kuopelių, o vėliau jie stos prieš "specialius teismus".
IS kadaise kontroliavo dideles teritorijas Šiaurės ir Vidurio Sirijoje, įskaitant teritorijas Hamos, Homso ir Alepo provincijose bei didžiąją dalį Rakos provincijos, įskaitant ir to paties pavadinimo regiono sostinę.
Pernai, patyrę virtinę didelių pralaimėjimų, šimtai IS kovotojų pasitraukė į nedidelę teritoriją, esančią Hamos, Idlibo ir Alepo provincijų sankirtoje.
Tačiau dabar, anot Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuro, kovotojai išvaryti iš visų trijų provincijų.
Nepaisant to, skelbiama, kad mažesnės IS kovotojų kuopelės vis dar veikia Homso, Deir Ez Zoro ir Hasekės provincijose, Damasko apylinkėse ir Sirijos pietuose.

Atgal