VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

01.14. P.Kamenas: Nepriklausomų graikų partija traukiasi iš valdančiosios koalicijos

Graikijos nacionalinės gynybos ministras Panas Kamenas (Pan Kammen) sekmadienį pareiškė, kad jo vadovaujama Nepriklausomų graikų partija (ANEL) traukiasi iš valdančiosios koalicijos su „Syriza“ partija.

„ANEL traukiasi iš vyriausybės“, - sakė P. Kamenas žurnalistams po susitikimo su Graikijos premjeru Aleksu Tsipru (Alex Tsipr) . 

Graikijos nacionalinės gynybos ministras Panas Kamenas. EPA-Eltos nuotr.


Anot P. Kameno, žengti šį žingsnį jį paskatino nesutarimai svarbiu nacionaliniu klausimu - dėl buvusios Jugoslavijos respublikos Makedonijos pavadinimo. 

„Aš susitikau su ministru pirmininku. Mes gana ilgai kalbėjomės. Nacionalinės vienybės vyriausybės nariai bendradarbiavo ketverius metus. Mums pavyko išvesti mūsų šalį iš memorandumų su kreditoriais. Bet Makedonijos pavadinimo klausimas man neleidžia nepaaukoti posto. Aš padėkojau premjerui. Nacionaliniu klausimu šis bendradarbiavimas negali tęstis“, - pareiškė P. Kamenas. Jo žodžius cituoja Atėnų naujienų agentūra.

Anksčiau P. Kamenas ne kartą sakė jokiu būdu nepritarsiąs Prespos sutarčiai, pagal kurią Makedonija vadinsis Šiaurės Makedonija. Ši sutartis užbaigia ilgametį dviejų šalių ginčą ir atveria Skopjei kelią į NATO ir Europos Sąjungą.

Stebėtojai pažymi, kad apie pasitraukimą iš vyriausybės kol kas pareiškė tik P. Kamenas, kiti jo partijos nariai anksčiau sakė liksią ministrų kabinete. Tad P. Kameno žingsnis nebūtinai reiškia, kad bus paskirti pirmalaikiai rinkimai.

Atgal