VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

01.19. Grupė įtakingų vokiečių paragino Didžiąją Britaniją likti ES

Atvirame laiške Didžiajai Britanijai daugiau kaip 20 svarbių ir įtakingų Vokietijos politikos, sporto, verslo ir pramogų pasaulio veikėjų ragino Didžiąją Britaniją atšaukti „Brexit“ ir likti ES, tvirtindami, kad dar nėra per vėlu pakeisti savo nuomonę.

Jausmingame atvirame laiške, paskelbtame Didžiosios Britanijos laikraštyje „The Times“, taip pat primenama apie ypatingą Vokietijos ir Didžiosios Britanijos ryšį.


Laišką pasirašė virtinė gerai žinomų vokiečių, tarp kurių - valdančiosios Vokietijos partijos Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) pirmininkė ir galimai būsima Vokietijos kanclerė - Annegret Kramp-Karrenbauer, automobilių gamintojo „Daimler“ generalinis direktorius Dieteris Zetschė, buvęs Vokietijos nacionalinės futbolo rinktinės vartininkas Jensas Lehmanas, dainininkas Campino ir pianistas Igoris Levitas.

Laiške priduriama, kad jie gerbia Didžiosios Britanijos žmonių pasirinkimą išstoti iš ES, bet pridūrė, kad jei Didžioji Britanija nuspręstų pasilikti, „mūsų durys visada liks atviros.“ „Britai visada turės draugų Vokietijoje ir Europoje“, - teigė jie.

„Be jūsų puikios šalies šis žemynas nebūtų toks, koks yra šiandien“, - teigiama laiške ir priduriama, kad, įvykus „Brexitui“, jie pasiilgtų legendinio juodojo britų humoro, arbatos su pienu ir važiavimo kairiąja kelio puse. 

„Taigi, britai turėtų žinoti: iš visos širdies norime, kad liktumėte“, - rašoma laiške. 

„Brexitas“ turi įvykti šių metų kovo 29 d., tačiau po to, kai šią savaitę Didžiosios Britanijos parlamentas atmetė premjerės Theresos May su ES suderėtą „Brexito“ susitarimą, neaišku, kokia forma tai įvyks.

Atgal