VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

06.11, Britai pasirašė „Brexito“ prekybos susitarimą su Pietų Korėja

Jungtinė Karalystė (JK) paskelbė pasirašiusi prekybos susitarimą su Pietų Korėja, kuris leis išlaikyti dvišalius santykius ir tada, kai šalis pasitrauks iš Europos Sąjungos.

Tarptautinės prekybos sekretorius Liamas Foxas ir Pietų Korėjos prekybos ministrė Yoo Myung-Hee Seule pasirašė preliminarų dvišalės prekybos susitarimą, pranešė JK vyriausybė.

 Britai pasirašė „Brexito“ prekybos susitarimą su Pietų Korėja. EPA-ELTA nuotr.

Šis susitarimas yra pirmasis JK susitarimas su Azijos valstybe dėl dvišalių santykių po „Brexito“. Britai panašius susitarimus jau pasirašė su Čile, Islandija, Norvegija ir Šveicarija.

„JK ir Pietų Korėja pasirašė laisvosios prekybos susitarimą, kuris leis verslui ir toliau laisvai prekiauti po „Brexito“, – sakoma Vyriausybė pranešime.

Dvišalė prekyba pernai siekė 16,4 mlrd. eurų. Nuo 2011-ųjų, kai ES ir Pietų Korėja pasirašė laisvosios prekybos susitarimą, JK ir Pietų Korėjos prekyba augo vidutiniškai po 12 proc. per metus.

„Susitarimas reiškia, kad nesvarbu, kas nutiks su „Brexitu“, prekyba tarp mūsų šalių bus tęsiama. Susitarimas taip pat taps ambicingo, plataus masto laisvosios prekybos susitarimo ateityje pagrindu“, – tviteryje rašė L. Foxas.

Jungtinė Karalystė iš ES turėtų pasitraukti spalio 31 d.

Atgal