VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

06.20. Apklausa: dauguma prancūzų neigiamai vertina D.Trampą

Dauguma prancūzų neigiamai žiūri į JAV prezidentą Donaldą Trampą (Donald Trump). Tai rodo sociologijos tarnybos „Elabe“ surengtos apklausos rezultatai.

„Kai respondentai buvo paprašyti išsakyti savo nuomonę apie užsienio lyderius, 75 proc. prancūzų pareiškė, kad Amerikos prezidento įvaizdis yra prastas“, - sakoma trečiadienį „Elabe“ tinklalapyje paskelbtame pranešime. Kaip pažymi Prancūzijos sociologai, D. Trampas savo neigiamu reitingu „pranoko“ Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną (Vladimir Putin) (63 proc.), Italijos vicepremjerą Matėjų Salvinį (Matteo Salvini) (50 proc.) ir Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną (Viktor Orban) (40 proc.). Beveik 50 proc. apklaustųjų pareiškė esą prieš „protekcionistines priemones, kurių ėmėsi D. Trampas, pradėjęs eiti prezidento pareigas“.

JAV prezidentas Donaldas Trampas. EPA-Eltos nuotr.

„Elabe“ tinklalapyje pažymima, kad, praėjus pustrečių metų po D. Trampo inauguracijos, jo darbo prezidento poste rezultatus 43 proc. prancūzų vertina neigiamai, 32 proc. teigiamai. Kiti 25 proc. neturėjo savo nuomonės apie Amerikos lyderio veiklą.

Tyrimas buvo atliktas birželio 18-19 dienomis internetu. Jame dalyvavo apie tūkstantį vyresnių kaip 18 metų amžiaus prancūzų.

Atgal