VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

07.11. U. von der Leyen teigia, kad „Brexitas“ galėtų būti dar kartą atidėtas

Naująja Europos Komisijos pirmininke siūloma Ursula von der Leyen trečiadienį teigė, kad „Brexitas“ galėtų būti atidėtas trečią kartą, jei Didžiajai Britanijai reikia daugiau laiko užsitikrinti šalies parlamentarų paramą su Europos Sąjunga (ES) suderėtai sutarčiai dėl šalies išstojimo sąlygų.

„Jei Didžiajai Britanijai reikia daugiau laiko, manau, kad tai teisinga išeitis“, - Europos Parlamento (EP) nariams sakė U. von dr Leyen.

EPA-Eltos nuotr.

Didžiosios Britanijos išstojimas iš ES jau buvo atidėtas du kartus, nes britų parlamentas nepritarė premjerės Theresos May suderėtai sutarčiai su ES. Dabar šalies išstojimas numatytas spalio 31 d.

Anot U. von der Leyen, Th. May suderėta išstojimo sutartis yra gera. Šiuo pareiškimu politikė leido suprasti, kad jai tapus Europos Komisijos vadove, Komisija dėl susitarimo sąlygų iš naujo nebesiderėtų, nors du dėl Didžiosios Britanijos premjero posto besivaržantys politikai - Borisas Johnsonas ir Jeremy'is Huntas – žadėjo bandyti iš naujo derėtis su ES dėl geresnių išstojimo sąlygų ir laikytis dabartinio išstojimo termino.

U. von der Leyen teigė besivilianti, kad Didžioji Britanija persigalvos ir pasiliks ES, bet pridūrė, kad jei Londonui reikia daugiau laiko, reikėtų sutikti su dar vienu išstojimo atidėjimu.

Vokietijos gynybos ministrė U. von der Leyen buvo nominuota naująja Europos Komisijos pirmininke, tačiau jos kandidatūrą dar turi patvirtinti EP. Balsavimas numatytas liepos viduryje. Jei U. von der Leyen bus patvirtinta naująja EK vadove, ji lapkričio 1 d. perims šias pareigas iš Jeano-Claude'o Junckerio.

Atgal