VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

09.29. JT Saugumo Taryba surengs skubų susitikimą dėl Kalnų Karabacho

JT Saugumo Taryba antradienį surengs skubų uždarą susitikimą dėl Kalnų Karabacho, kuriame nuo savaitgalio vyksta nuožmios kovos, pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė keli diplomatai.

Šaltinių teigimu, susitikimo paprašė Vokietija ir Prancūzija, tačiau tokį žingsnį palaikė ir kitos tarybai priklausančios valstybės, kaip Belgija, Didžioji Britanija ir Estija.


Smurto protrūkis sukėlė baimių dėl galimai kilsiančio karo tarp buvusių Sovietų Sąjungos respublikų Azerbaidžano ir Armėnijos. Į konfliktą, kaip manoma, gali įsitraukti tokios regioninės žaidėjos, kaip Armėniją remianti Rusija ir Azerbaidžaną palaikanti Turkija.

Vis smarkėjančios ir vis daugiau aukų pareikalaujančios Azerbaidžano ir Armėnijos pajėgų kovos tęsėsi ir pirmadienį. Tarptautinė bendruomenė ėmė raginti kuo sparčiau nutraukti dvišalį konfliktą.

Azerbaidžanas ir Armėnija dėl Kalnų Karabacho nesutaria jau kelis dešimtmečius. Mirtinos kovos buvo pratrūkusios anksčiau šiemet ir 2016 metais. Pranešama, kad naujausių susirėmimų metu žuvo bent 67 žmonės.

 

Atgal