VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Poezija

08 23. Poetinis „Lino žiedas“ vėl pražydo Upytėje

Ona Striškienė, Paįstrys, Panevėžio r.

Džiugu, kad Upytės kaimo bendruomenės „Upytės žemė“ aktyvas šiemet surengė Panevėžio rajono poezijos konkursą, o birželio 21 dieną – šventę. Tuo renginiu jie atgaivino prieš keletą metų nutrūkusią rajoninę šventę „Lino žiedas“. Krekenavos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bazilikos leidinys „Po Bazilikos skliautais“ surado galimybę savo puslapiuose per kelis mėnesius prieš šventę spausdinti eiliuotojų kūrybą, tam vietos nesirado nei Panevėžio rajono, nei miesto laikraščiuose.

Eiles skaito Ona Striškienė. Aldonos Liutkevičienės foto

Kūrybą buvo atsiuntę 33 autoriai, šventėje dalyvavo ir savo eiles skaitė 21. Smagu, kad savo kūrybą pateikia ir moksleiviai. Jie ir buvo pagrindiniai poezijos šventės nuotaikos kūrėjai. Jie šventę pradėjo jaunimo šokiu „Baltas lino gyvenimas“, paskui parodė literatūrinę kompoziciją pagal Henriko Nagio eilėraščių ciklą „Medžiai vėjuose“. Renginį vedė Upytės Antano Belazaro pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Vida Ramoškienė, prie šventės renginio daug prisidėjo mokyklos direktorė Jolanta Zalatorienė, talkininkavo nemažai upytiečių.

Buvo galima apžiūrėti Upytės bandymų stoties linų veislių ekspoziciją, dailininko Ričardo Ničajaus tapybos darbų parodą. Ne tik aplankyti amatų kiemelius, bet ir pabandyti piešti, lipdyti iš molio. Grojo modernaus folkloro muzikos grupe „Aisva“.

Susirinkusieji klausosi eilių

Šventės dalyvius sveikino gyventojų bendruomenės „Upytės žemė“ pirmininkas Audrius Zalatoris, Panevėžio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Antanas Pocius. Į kuriančiuosius padrąsinančiai ir paskatinančiai kreipėsi klebonas Gediminas Jankūnas, trims laureatams padovanodamas knygas. Laureatais tapo Elvyra Gruzdevienė, Irena Mackevičiūtė ir Zenonas Kavaliauskas. Visiems kuriantiesiems buvo padovanota po eilėraščių rinktinę „Lino žiedas 2014“ ir įteiktos gėlių puokštės.

Atgal