VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Poezija

01 20. Poezijos konkurso „Ko mus moko K.Donelaitis?“ rezultatai

Regina Jakučiūnaitė - Kubertavičienė

Vilniaus universiteto bibliotekos Adomo Mickevičiaus muziejus ir Vilniaus universiteto Polonistikos centras organizavo poezijos konkursą, kuris 2014 metais buvo skirtas Kristijonui Donelaičiui – „Ko mus moko K.Donelaitis?“

Poezijos vakaro dalyviai. Reginos Jakučiūnaitės - Kubertavičienės nuotraukose

Konkursas, kuris organizuojamas jau daugiau, kaip dešimt metų, skirtas poeto 300metų gimimo jubiliejui paminėti, tapo tarptautiniu. Konkurso geografija smarkiai prasiplėtė – dalyviai buvo netik iš įvairių Lietuvos vietų, bet dalyvavo trys dalyviai iš Lenkijos ir vienas iš Izraelio. Įdomi ir dalyvių amžiaus amplitudė: nuo 13 iki 72 metų. Šis konkursas buvo ir skaitlingiausias: dalyvavo dvi dešimtys poetų, rašiusių lietuvių, lenkų ir rusų kalbomis.

Jaunimas aptaria eilėraščius

Konkurso komisija, kurią sudarė komisijos pirmininkė dr. Marija Prokopčik ir nariai: Adomo Mickevičiaus muziejaus direktorius Rimantas Šalna, dr. Vytautas Rubavičius, Voicechas Piotrovičius, dr. Juzefas Šostakovskis, Teresa Dalecka pirmąją vietą paskyrė Sergej Kovarski – Korablikov iš Izraelio, Tiberio miesto. Antroji vieta atiteko Viktorijai Dapkutei, moksleivei iš Tverų (Rietavo savivaldybė), trečioji – Bogdan Novicki iš Sventochlovice (Lenkija).

Pasisako A.Mickevičiaus muziejaus direktorius R.Šalna

Komisijos nariai pažymėjo konkurso dalyvių brandumą ir pasidžiaugė, kad jame aktyviai dalyvavo ir jaunimas, ir vyresnio amžiaus žmonės.

Vakaro metu, kuris vyko Adomo Mickevičiaus muziejuje, skambėjo poezija įvairiomis kalbomis, ir šis konkursas, inicijuotas Vilniaus universiteto, tarsi patvirtino senojo Vilniaus įvairiatautės kultūros tradicijas – žmones vienija grožis ir menas, iš širdies į širdį srūvanti poezijos versmė.

Atgal