VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Poezija

01 24. Poezijos ir muzikos vakaras Vilniaus keliautojų klube

Regina Jakučiūnaitė - Kubertavičienė

Naujųjų išvakarėse susirinko poezijos ir muzikos gerbėjai Vilniaus keliautojų klube, kur buvo pristatytas naujai išleistas poezijos almanachas „Vilties laiptai“.

Pasisako poetė ir rašytoja Birutė Silevičienė. R.Jakučiūnaitės  - Kubertavičienės nuotraukose

Almanacho dalyviai – pradedantys ir jau patyrę poetai, išleidę po keletą savo poezijos knygų: Valentina Jekateriničeva, Birutė Silevičienė, Liudmila Kuprina, Viktorija Kurakevič ir kiti.

Savo kūrybos dainas dainuoja B.Gaučienė ir R.Mikalajūnas

Nedidelė jauki klubo salė, dažnai priglaudžianti poetus, buvo pilna poezijos gerbėjų ir autorių. Dalyvavo ir Lietuvos keliautojų sąjungos pirmininkas, šio klubo prezidentas Algimantas Jucevičius, kuris pastebėjo, kad kelionės, kalnai – tai vienas nuostabiausių įkvėpimo šaltinių, todėl nenuostabu, kad dauguma keliautojų rašo knygas, fotografuoja, tapo, nes norisi tuo grožiu, kurį matai, pasidalyti su kitais.

Knygą ir poetus pristato Valentina Jekateriničeva

Knygos sudarytoja ir redaktorė V.Jekateriničeva papasakojo apie autorius, pakvietė esančius renginyje paskaityti savo eiles ir prozos ištraukas. Susidomėjimo sulaukė Birutės Silevičienės prisiminimai apie sunkius pokario metus, Liudmilos Kuprinos eilėraščiai. Poezijos vakaro dalyvius džiugino Birutės Gaučienės savos kūrybos dainos, duetas su dainų autoriumi, atlikėju ir muzikantu Ričardu Mikalajūnu.

A.Karpovas skaito M.Aččai eilėraščius esperanto kalba

Akordeonu grojo V.Sirokomlės mokyklos mokinys Edvinas Voroneckis, muzikos mokyklos „Lyra“ auklėtinis,  Aleksiejus Karpovas padeklamavo esperanto kalba parašytus italo iš Florencijos, žinomo prozaiko, poeto, muzikanto Massimo Aččai (vasarą lankėsi Vilniuje) eilėraščius.

Vakaro dalyvės

Atgal