VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

01.31.A.Zuokas, A. Paulauskas ir R. Žemaitaitis pristatė politinio darinio pavadinimą: atstovaus konservatoriams-liberalams

 

Tvarkos ir teisingumo pirmininkas Remigijus Žemaitaitis, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderis Artūras Zuokas ir buvęs parlamentaras Artūras Paulauskas, dar lapkritį pasirašę susitarimą kitų metų Seimo rinkimuose dalyvauti vienu sąrašu ir nekonkuruoti vienmandatėse rinkimų apygardose, pristatė savo sąrašo pavadinimą – „Laisvė ir teisingumas“.

Kartu jie pristatė ir šūkį, kuriuo tapo frazė „Vienas už visus, visi už Lietuvą“. Jų teisinė forma, pabrėžė politikai, bus partija, kuri sieks atliepti vidurinės klasės atstovų poreikius, taip pat gerinti Lietuvos švietimo politiką bei kitas sritis šalyje.

Dainiaus Labučio nuotr.

„Ne veltui buvo kalbama, kad susirinko trys muškietininkai. Tad tiek deklaracija, tiek politinės gairės, tiek formuojama rinkiminė programa yra paremta teiginiu, kad, jei gera gyventi Lietuvoje, – tai reiškia, kad Lietuva yra mūsų“, – Seime surengtą spaudos konferenciją pradėjo R. Žemaitaitis, pabrėžęs, kad politinės jėgos trumpinys – LT reiškia prezidento Valdo Adamkaus politikos tęstinumą.

Tuo metu kalbėdamas apie sąrašo „Laisvė ir teisingumas“ politines pažiūras, A. Zuokas pabrėžė, kad ši politinė jėga, pasak jo, yra konservatyvi-liberali.

„Mes esame ir norime atstovauti konservatyviam liberalui, tai esame konservatyvi-liberali politinė jėga, kuri taip pat atstovaus centro ir dešiniųjų politinių pažiūrų rinkėjams“, – teigė A. Zuokas. Vis dėlto, jo teigimu, individo laisvė nėra begalinė, nes žmogus privalo jausti atsakomybę.

Kartu A. Zuokas patikino, kad partija „Laisvė ir teisingumas“, pasak jo, nesikrato žodžių krikščionybė ir tautiškumas.

„Siekiame atstovauti dirbančiam ir kuriančiam Lietuvos piliečiui – būtent vidurinei klasei, į ką ir orientuojasi mūsų programa, kurią mes šiuo metu kuriame“, – sakė politikas.

 

 

 

Atgal