VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

02.29.Seimo Pirmininkas Jungtinėse Amerikos Valstijose aptars Baltijos regiono aktualijas

Kovo 2 dieną, pirmadienį, Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis su darbo vizitu išvyksta į Vašingtoną (JAV). Šis vizitas vyksta kartu su Latvijos ir Lenkijos parlamentų pirmininkais bei Estijos parlamento atstovais, siekiant atkreipti Jungtinių Amerikos Valstijų dėmesį į regiono problemas ir aktualijas.

Vizito metu numatyti susitikimai su JAV Atstovų Rūmų Pirmininke Nensi Pelosi (Nancy Pelosi), JAV Atstovų Rūmų Užsienio reikalų ir Gynybos komitetų pirmininkais, Senato Užsienio reikalų ir Asignavimų komitetų pirmininkais, taip pat JAV Senato Baltijos draugų grupės pirmininkais.

Seimo Pirmininkas sako, kad Lietuva vertina JAV Kongreso vaidmenį užtikrinant Baltijos regiono saugumą ir stabilumą. Galime džiaugtis stiprinamu transatlantiniu ryšiu politiniame ir ekonominiame bendradarbiavime.

„JAV buvimas mūsų regione yra nepakeičiamas. Esame dėkingi JAV už aktyvų dalyvavimą Baltijos regione organizuotose karinėse pratybose. Tai rodo, kad JAV yra pasirengusi perdislokuoti tūkstančius savo karių. Tai labai rimta“, – teigia parlamento vadovas.

Pasak Seimo Pirmininko, Lietuvai svarbus NATO gynybos planas Baltijos valstybėms ir Lenkijai, taip pat priemonės, kuriomis stiprinamas karinis pasirengimas, įskaitant kibernetinį ir energetinį saugumą. 

Vizito metu Seimo Pirmininkas susitiks su Vašingtono ir Baltimorės lietuvių bendruomenėmis.

 

 

Atgal