VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

04.16. R. Karoblis NATO gynybos ministrams: „Solidarumas ir vienybė – geriausias atsakas bet kokiai krizei“

„NATO turi tęsti atgrasymo ir gynybos priemones, o solidarumas ir vienybė – geriausias atsakas bet kokiai krizei“, –  pareiškė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis šiandien vykusiame neeiliniame NATO gynybos ministrų susitikime, kuriame, naudojant saugaus ryšio vaizdo konferenciją, ministrai aptarė Aljanso atsaką į globalią pandemiją ir paramą šalims, susiduriančiomis su krize.

 

 NATO gynybos ministrai patvirtino, kad, nepaisant iššūkių teikiant paramą krizės metu, Aljanso atgrasymo ir gynybos laikysena bei dalyvavimas tarptautinėse operacijose nesikeis.

 

 R. Karbolis pasveikino aktyvų NATO vaidmenį koordinuojant karinę paramą civilinėms institucijoms, ypač greitai pergabenant reikalingas apsaugos ir medicinines priemones. Jis taip pat padėkojo Vokietijai ir Kroatijai, atsiuntusioms papildomos medicininės įrangos bei medicinos personalo į Rukloje dislokuotą NATO priešakinių pajėgų batalioną. Taip pat  Lietuva deklaravo paramą  Italijai ir Ispanijai.

 

 Susitikime NATO gynybos ministrai sutarė dėl rekomendacijų, skirtų stiprinti civilinį atsparumą COVID19 krizės akivaizdoje. Taip pat daug dėmesio skirta NATO atsakui į dezinformacijos atakas, susijusias su globalia pandemija, bei ES ir NATO bendriems veiksmams. „Nuo pat pandemijos pradžios stebime nuoseklius bandymus skleisti dezinformaciją, kuria siekiama mažinti pasitikėjimą valstybių priimamais koronaviruso plėtros valdymo sprendimais. Neretai korona-melagienų objektais tampa ir sąjungininkų kariai, todėl matome būtinybę dar labiau stiprinti NATO ir ES bendradarbiavimą, ypatingai stiprinant pilietinį atsparumą, karinio judėjimo galimybes bei strateginę komunikaciją“, - sakė R. Karoblis.

Atgal