VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

02.09. G. Landsbergis Lenkijoje susitiko su Seimo maršalka ir diplomatijos vadovu

Pirmojo vizito Lenkijoje metu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitiko su Lenkijos Seimo maršalka Elžbieta Witek ir užsienio reikalų ministru Zbigniewu Rau.

Susitikimų metu pažymėta, kad svarbios 2021 metų sukaktys - Gegužės 3-iosios konstitucijos ir Tarpusavio įžado 230-osios metinės bei atkurtos Lietuvos nepriklausomybės pripažinimo ir dvišalių diplomatinių santykių atkūrimo 30-metis - skatina ambicingą strateginę darbotvarkę abiem valstybėms svarbiais klausimais.

URM nuotr. 

Ministras padėkojo Z. Rau už Lenkijos indėlį, stiprinant regiono saugumą, ir pažymėjo, kad tolesnis bendradarbiavimas gynybos ir saugumo srityje išlieka prioritetu. Ypatingas dėmesys skirtas kaimynystėje vykstantiems demokratiniams procesams, pastangoms telkti veiksmingą Europos Sąjungos (ES) ir transatlantinių partnerių paramą.

Kalbėta ir apie Rytų partnerystės ir Liublino trikampio perspektyvą, Trijų jūrų iniciatyvą, santykius su Kinija. Sutarta aktyvinti bendradarbiavimą Astravo atominės elektrinės klausimu, užkertant nesaugioje elektrinėje pagamintos energijos patekimą į ES rinką.

Ministras taip pat dalyvavo neformalioje diskusijoje su išorinių santykių srityje veikiančiais Lenkijos analitinių centrų vadovais bei davė interviu dienraščiams „Rzeczpospolita" ir „Dziennik Gazeta Prawna".

Atgal