VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

02.19. G. Nausėda – apie artėjančius pokyčius Prezidentūroje

Prezidentas Gitanas Nausėda pripažįsta, kad artimiausiu metu jo komandos Prezidentūroje vėl laukia pokyčiai. 

„Taip, bus pokyčių“, – interviu patvirtino šalies vadovas. Tačiau paprašytas detalizuoti, kas konkrečiai keisis, prezidentas kalbėjo abstrakčiai. Pasak jo, tokie pokyčiai yra natūralus dalykas, o ir jis pats, akcentavo G. Nausėda, nėra davęs pažadų per visą kadenciją savo komandos nekeisti.

„Pokyčių bus todėl, kad aš esu pateikęs daug rinkiminių pažadų, pirmiausiai dėl gerovės valstybės, tačiau niekur nesu teikęs pažado, kad su nepakitusia komanda išbūčiau visą savo kadenciją. Aš manau, kad tai yra natūralus, gyvas organizmas, kada mes turime reaguoti į aktualijas, reaguoti į besikeičiančią aplinką. Taigi pokyčių bus, o kada jie bus, tada ir bus jie paskelbti“, – aiškino prezidentas. 

2020 m. vasarą pasikeitė trys vyriausieji G. Nausėdos patarėjai. Darbą Prezidentūroje baigė Jonas Vytautas Žukas, Sonata Šulcė ir Aistis Zabarauskas.

Prezidentas nepatvirtino, kad numatomi pokyčiai komandoje yra susiję su jo vyriausiuoju patarėju Simonu Krėpšta. Pastarasis jau anksčiau, po prezidento išsakytų užuominų „Verslo žinioms“, buvo minimas kaip galimas kandidatas į Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininko poziciją.

Visgi šį kartą G. Nausėda pripažino, kad S. Krėpšta yra vienas iš kandidatų LB valdybos pirmininko poste pakeisti Vitą Vasiliauską.

 „Mes šiuo metu svarstome keletą kandidatūrų, ponas Krėpšta yra viena iš jų. Bet, savaime suprantama, yra daugiau argumentų ir motyvų, kurie nulems sprendimą. Ir vienas iš tų motyvų – patikėkite, aš poną Krėpštą laikau vienu iš stipriausių savo komandos žmonių ir skirtis su juo man būtų sunku“, – teigė prezidentas. 

G. Nausėda pažymėjo, kad šiuo metu minimi 4–5 kandidatai į LB valdybos pirmininko postą. 

„Praktiškai konsultacijas su jais mes esame pradėję. Tada, kuomet prieisime vienokį ar kitokį sprendimą, žinoma, su visa derama pagarba, derinsime kandidatūrą su Seimo frakcijomis ir su Seimu apskritai“, – sakė G. Nausėda.

Dabartinis LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas savo antrą kadenciją baigia balandį.

 

 

 

Atgal