VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

07 11. Valstybės vadovų geras pavyzdys – tai tautos nukreipimas teisinga linkme!

Danutė Vipartienė

Valstybės vadovų geras pavyzdys – tai įkvėpimas visai Lietuvos Tautai, nes kartu tai nukreipimas jos teisinga linkme. Norima atkreipti dėmesį, jog Lietuvos Dainų šventės, kaskart naujai savo turiniu papildomos, tampa vis įdomesnės, vis labiau visuomenę naujiems polėkiams ir siekiams uždegančios. Išskirtinis šventės kūrybiškumas paliečia kiekvieno stebinčio širdį. 2014 m. vykusi Lietuvos Dainų šventė ypatinga tuo, jog šį kartą buvo praturtinta tautinių kostiumų pristatymu.

Labai džiugu, jog Lietuvos Respublikos J.E. Prezidentė Dalia Grybauskaitė atvyko į šventę pasipuošusi tautiniu kostiumu ir laikydama vienoje rankoje duonos kepalėlį, o kitoje - rugių varpų puokštę, gražią, jaudinančią sveikinimo kalbą pasakė, bendravo su dalyviais. Šiuo Tautai pasakė, jog, jeigu tauta bus protinga ir eis kartu, - tai darbo ir duonos turės, o kartu bus soti ir laiminga, tik turi paklusti šviesai bei nepaminti savo tautinio istoriškumo. Visa tai Tautą motyvuoja ir palaiko, drąsina bei dar labiau stiprina. Būtent valstybės vadovai bei valdžios atstovai turi rodyti pavyzdį ir tautą bei šventės organizatorius, dalyvius savo dėmesingumu motyvuoti, nes visa tai jungia tautą ir valstybę į vieną visumą. Šiuo valstybės vadovė J.E. Dalia Grybauskaitė išreiškė ir parodė puikų pavyzdį, dėl to tauta su ja jungiasi, buriasi, nes mato teisinga linkme nukreipiama.

Išsaugant ir puoselėjant tautiškumą, būtų įvesta nauja graži tradicija, jog kiekvienas tautietis, kaip savo tautiškumo įrodymą, privalėtų turėti asmeninį tautinį kostiumą ir jį vilkėti valstybinių ar tautinių švenčių metu. Pasaulyje užsienio lietuviai šią tradiciją turi įsivedę ir tautinius kostiumus tautos ar Lietuvos valstybinių švenčių proga vilki kaip pasididžiavimą. Šiuo jie nori išsaugoti ir pasakyti tai, jog esantys gražios ir darbščios, kūrybingos, išmintingos ir šviesios, karališkos lietuvių tautos atstovai ir tuo didžiuojasi. Tautinę didybę kiekvienam tautiečiui reikia išsaugoti ir savo širdyje būti doru piliečiu.

Verta pažymėti, jog Lietuvos Dainų šventės procesas - yra ištisas ir nenutrūkstamas, nes tai kasdienis darbas, į kurį sudedama nepaprastai daug kūrybinių galių, pastangų ir laiko. Kūrėjas kurdamas ir atlikėjas tai gyvai visuomenei pristatydamas yra dvasiškai tyri. Lygiai taip pat ir duonos augintojas - yra žemei sąžiningas. Tautinės kultūros kūrimo ir vystymo procese darbas valandomis yra neišmatuojamas, - tik rezultatu. Šis rezultatas matomas, pripažįstamas ir aukštai įvertinamas ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio. Todėl valstybės vadovų išskirtinis dėmesys yra labai reikalingas vien tik dėl to, jog šaltomis akimis pro šalį nepraeitų, o savo širdimi įvertintų ir uždegtų Tautą kartu eiti. Jeigu norime turėti dorą ir moralią valstybę, privalome tai visuotinai puoselėti.

J.E. Prezidentė Dalia Grybauskaitė šioje šventėje puikų pavyzdį parodė ir savimi įrodė, jog jai Tauta ir valstybė yra brangi, ji nėra abejinga geresniam Lietuvos tautos ir valstybės gyvenimo kūrimui. Dėl to tarsi savo širdimi prisiliečia prie visų geros valios žmonių širdžių ir ragina eiti kartu. Visa tai yra labai vertintina ir brangintina. Būtent, kuria linkme valstybės vadovas savo tautą nukreips, tuo keliu tauta ir eis, o kreipiama teisingai. Vienos politinės jėgos tautą iš Lietuvos varė, o ši vadovė tautą buria, motyvuoja ir į tėvynę grąžina, veda į šviesą. Tik šviesa ir teisingas išmanymas, kaip valdyti, visus veda į būsimą gerą gyvenimą, nes veda į prašviesėjimą. Tik šviesa išlaisvina žmogų, o tautą ir valstybę padaro laimingus. Kaip matyti, tai įrodyta nuo Lietuvos Karaliaus Mindaugo laikų, kai tautai buvo duotas kelias į šviesą ir tuo keliu pasinaudodama ji tapo žinoma, pripažinta ir labai aukštai įvertinta pasaulio. 2014 m. liepos 12 dieną Lietuvos Respublikos J.E. Prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracijos proga norima pasveikinti pačią Prezidentę, Tautą bei valstybę su puikia švente, jog laimėjo šviesa ir visus veda naujo pažinimo ir visų gerovės link. Visiems norima palinkėti puikios šventinės nuotaikos ir kiekvienam savyje gero nusiteikimo ateičiai!

Atgal