VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

07 14. Arkivyskupas G. Grušas: politika yra iškiliausias pašaukimas

Iškilmingose šv. Mišiose Vilniaus arkikatedroje bazilikoje, kuriose dalyvavo antrajai kadencijai šeštadienį prisiekusi Prezidentė ir kiti aukščiausi šalies vadovai, arkivyskupas Gintaras Grušas akcentavo, jog politika yra iškiliausias pašaukimas ir viena iš brangiausių artimo meilės formų.
"Popiežius kviečia politikus giliau pažvelgti į jiems suteiktą misiją. Jis rašo: "Prašau Dievo pagausinti politikų, gebančių pradėti autentišką dialogą, kaip veiksmingai gydyti mūsų pasaulio blogybių giliąsias šaknis, o ne paviršinę regimybę. Politiką, kuri taip juodinama iš tikrųjų yra iškiliausias pašaukimas ir viena iš brangiausių artimo meilės formų, nes siekia bendrojo gėrio. Turime įsitikinti, kad meilė yra ne tik mikrosantykių tarp draugų, šeimoje ir nedidelėse bendruomenėse, bet ir makrosantykių - visuomeninių, ekonominių ir politinių pradas", - popiežiaus Pranciškaus apaštalinį paraginimą "Evangalii Gaudium" citavo G. Grušas.
Anot jo, per krikštą kiekvienas krikščionis yra pašauktas, o vėliau Šventosios dvasios įgalintas skleisti gerąją naujieną visam pasauliui, ji yra skleidžiama įvairiausiais būdais. Kiekvienas krikščionis ją skleidžia pagal savo pašaukimą. Kunigai ir vienuoliai - mokymu ir malda, sielovadiniais ir karitatyviniais darbais. Šeimoje geroji naujiena skelbiama auklėjant vaikus, liudijant poros ir visų šeimos narių tarpusavio meilę, taip pat visiems kartu liudijant Dievo buvimą šeimoje.
Darbo pasaulis, pasak arkivyskupo, taip pat suteikia žmonėms galimybių prisidėti prie pasaulio vystymosi ne tik siekiant ekonominės pažangos, bet ir oriai atliekant savo darbą. Savąjį pašaukimą skleisti gerąją naujieną turi vykdyti ir politikai - jie tai daro kurdami teisingą santvarką, bendrąjį gėrį, kuris saugo kiekvieno žmogaus orumą įstatymais ir jų įgyvendinimu siekdami tiesos ir teisingumo.
"Meldžiu padovanoti daugiau politikų, kuriems tikrai rūpi visuomenė, liaudis, vargšų gyvenimas. Tiems, kurie valdo ir turi finansinę galią, privalu pakelti žvilgsnį aukščiau ir išplėsti savo perspektyvą, rūpintis, kad visiems piliečiams būtų prieinamas orus darbas, švietimas ir sveikatos priežiūra. Ir kodėl nesikreipus į Dievą, kad jis įkvėptų tokius planus?", - popiežių Pranciškų šv. Mišių metu citavo Vilniaus arkivyskupas G. Grušas.

Atgal