VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

11 22. Lietuvoje lankysis JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas

Lietuvoje lapkričio 23-24 dienomis lankysis ir Lietuvos kariuomenės dienos renginiuose dalyvaus JAV sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas (Ben Hodges).
Į Lietuvą JAV kariuomenės atstovas atvyks Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vado kvietimu.
Sekmadienį svečias Vilniuje dalyvaus Lietuvos kariuomenės dienos proga rengiamoje iškilmingoje karių rikiuotėje ir parade. Taip pat lankysis Kaune, kur pagerbdamas žuvusių už Lietuvos laisvę karių atminimą, padės vainiką prie Nežinomojo kareivio kapo.
Pirmadienį generolas leitenantas B. Hodgesas Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų štabe Vilniuje susitiks su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadu generolu majoru Almantu Leika. Vėliau B. Hodgesas lankys Rukloje dislokuotus JAV karius ir stebės jų pratybas Gaižiūnų poligone.
Rukloje šiuo metu tarnauja apie pusantro šimto JAV karių iš Sausumos pajėgų 1-osios kavalerijos divizijos 1-osios brigados. Nuo kitų metų pradžios juos pakeis nauja JAV karių pamaina.
Rotuojami JAV kontingentai Lietuvoje ir kitose Baltijos valstybėse, taip pat Lenkijoje dislokuoti nuo šių metų balandžio, reaguojant į pakitusią saugumo situaciją po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos. Stiprinant Baltijos valstybių saugumą spalį į Lietuvą taip pat atvyko apie 140 Vengrijos kariuomenės karių.
JAV ir Vengrijos kariai kartu su priskirta Lietuvos kuopa sudaro bataliono dydžio vienetą ir dalyvauja bendruose mokymuose ir pratybose Lietuvoje.
Baltijos regione taip pat padidintos NATO oro policijos misijoje dalyvaujančių sąjungininkų pajėgos, regione suintensyvintos tarptautinės pratybos, Baltijos jūroje pratybose nuolat dalyvauja NATO nuolatinės parengties priešmininės kovos junginys.

Atgal