VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

11 22. Galingiausias Lietuvos ginklas yra jos žmonių pasirengimas ginti savo žemę ir laisvę

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, penktadienį vykusioje Lietuvos šaulių sąjungos konferencijoje „Pilietinė gynyba hibridiniame kare" dėkojo Šaulių sąjungai, kuri sėkmingai įtraukia Lietuvos piliečius į valstybės gynybą. Šalies vadovė pabrėžė, kad galingiausias Lietuvos ginklas yra jos žmonių pasirengimas ginti savo žemę ir laisvę.
"Turime kalbėti apie visuomenės aktyvų neginkluotą dalyvavimą valstybės gynyboje.
Kiekvieno mūsų indėlis gali būti įvairus: nuo atsparumo propagandai ir kibernetinės erdvės stiprinimo iki transporto ar aprūpinimo organizavimo.
Mūsų sutelktumas ir pasirengimas atremti agresiją yra efektyviausias atgrasymas. Tai - žinia kiekvienam agresoriui, kad čia - mūsų namai ir mes juos ginsime", - sakė Prezidentė.
Šalies vadovė pabrėžė, kad kare Ukrainoje, kaip ir kiekviename kitame kare, žūsta žmonės ir griaunami gyvenimai. Jis kitoks tik tuo, kad yra slapstomas, iki šiol neigiamas ir bandomas maskuoti propaganda. Tokį karą renkasi tie, kurie bijo kovos lauke iškelti savo vėliavą. Tie, kuriems gėda nusiimti kaukes. Kurie savo kėslams pagrįsti neturi jokių argumentų.
"Mes žinome, kaip į tai reikia atsakyti: solidarumu, greičiu ir skaidrumu.
Prieš kelis mėnesius Velse su NATO sąjungininkais sutarėme kurti itin aukštos parengties greitojo reagavimo pajėgas.
Taip būsime pajėgūs užtikrinti aukštą parengtį, greitus sprendimus ir kuo trumpesnį reagavimo laiką.
Greta to, savarankiškai suformavome Lietuvos greitojo reagavimo pajėgas, kurios nuo lapkričio pirmosios jau veikia!
Tokią pat aukštą parengtį turime išlaikyti ir „minkštojo saugumo" arsenale - gindamiesi nuo informacinių atakų, kibernetinių išpuolių, diplomatinių provokacijų ar ardomosios pogrindinės veiklos. Turime atpažinti, atskleisti ir neutralizuoti bet kokią priešišką iniciatyvą pačioje jos pradžioje", - pažymėjo valstybės vadovė.

Atgal