VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

04 09. Kai kas Vyriausybės jau nuveikta...

Algirdas Pilvelis

Andrius Kubilius, jau antrą kartą vadovaudamas Lietuvos Vyriausybei, išveda valstybę iš krizės.

Pastaruoju metu, ypač 2010 m. pabaigoje – 2011 m. pradžioje, užsienio šalių atstovai, lankydamiesi Lietuvoje, teigiamai vertina nuveiktus darbus. Mūsų Vyriausybė gebėjo valstybę ištraukti iš socialdemokratų prigyventos ekonominės  padėties ir net sukelto chaoso valstybės gyvenime ir visuomenėje.

Tačiau pas mus dar daugelis to nesupranta ir inertiškai nutyli pažangą, o išpučia menkiausius ar pramanytus trūkumus. Visi žinome iš praeities kylančius trūkumus, tačiau Vyriausybė ryžtingai juos likviduoja. Per trumpą laiką nemažai pasiekta, ir  taip dirbant dar po kelerių metų galima tikėtis gero BVP augimo šalyje, nustekentoje socialdemokratų valdymo metu. Nereikia kaišioti pagalių į ratus.

Tačiau Vyriausybės vadovas vis dėlto turi suvokti, kad atotrūkis tarp dirbančiųjų ir valdančiųjų atlyginimų yra per didelis. To nematome nė vienoje ES šalyje. 20 proc. Lietuvos žmonių teuždirba 800 Lt per mėnesį be atskaitymų. O maisto produktų kainos nuolat netramdomai lipa viršun.

Reikia dabartinei Vyriausybei netrypčiojant vienoje vietoje imtis spręsti opias daugumos gyventojų problemas ir negailėti nuo sovietinių laikų įsigudrinusių, šiltose kėdėse įsitaisiusių biurokratų – atsisakyti nesuprantamo dosnumo valstybės biudžeto sąskaita.

Kiekvienas mūsų šalies patriotas privalo kuo aktyviau prisidėti kuo gali prie mūsų valstybės ir Vyriausybės tobulinimo ir pažangos.

Reikėtų ir tokios strategijos!

Atgal