VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

07 18. Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pasveikino XV Pasaulio lietuvių bendruomenės Seimo posėdžio dalyvius

„Be galo malonu jus visus čia matyti. Dar maloniau žinoti, kad jūs atstovaujate lietuvių bendruomenėms visame pasaulyje ir per jus mes matome visus mūsų tautiečius, išsibarsčiusius po visą pasaulį. Vienur bendruomenės yra didesnės ir stipresnės, kitur jos, galbūt, mažesnės, bet joms iškylantys klausimai ir problemos yra tie patys“, – sveikindama XV Pasaulio lietuvių bendruomenės Seimo posėdžio dalyvius sakė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė.

Parlamento vadovė pažymėjo, kad svarbiausiu uždaviniu užsienyje gyvenantiems lietuviams turi išlikti tautinio tapatumo puoselėjimas.

„Kalbant apie mūsų tėvynainių švietimą, valstybė turi sudėlioti prioritetus. Jeigu tik yra noras tėvams vesti vaikus į lietuvišką mokyklėlę, o vaikams – mokytis lietuvių kalbos, mes ir vienam, ir dviem, ir trims vaikams privalome padėti išmokti kalbėti lietuviškai, privalome juos skatinti tai daryti. Tai yra labai svarbu, nes Lietuvos valstybei turi būti brangus kiekvienas Lietuvos žmogus, kad ir kur jis gyventų ir nesvarbu – laikinai ar ilgesniam laikui yra išvykęs“, – kalbėjo Seimo Pirmininkė.

Parlamento vadovė patikino Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovus, kad Seime labai intensyviai diskutuojama dėl pasirengimo referendumui, kurio metu gyventojai pasisakytų dvigubos pilietybės klausimu. Anot Seimo vadovės, šis klausimas rudens sesijos darbotvarkėje bus vienas iš pagrindinių.

Atgal