VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

02 06. Akcija „30 metrų parašų prieš priverstinę imigraciją“ taps bendros europiečių protesto dienos prieš nekontroliuojamą migraciją dalimi

Šiandien, vasario 6 d. vyksianti Visuomeninio komiteto prieš priverstinę imigraciją ir asociacijos „Nacionalinis interesas“ akcija, kurios metu bus pristatyta peticija prieš nelegalią priverstinę imigraciją, įtraukta į europiečių protesto renginių sąrašą, kurie vyks 16-oje ES valstybių.

Negalutiniais duomenimis (dalyvaujančių miestų sąrašas ilgėja kasdien) pilietinės akcijos prieš nelegalią migraciją tą pačią dieną vyks: Drezdene, Prahoje, Bordo, Varšuvoje, Bratislavoje, Amsterdame, Birmingeme, Vroclave ir kt. miestuose.

Europiečių susirūpinimas dėl savo ateities vis didėja. Šiandien į solidarią akciją prieš nelegalią migraciją, radikalaus islamo įsigalėjimą ir nacionalinių bei centrinės ES valdžios neveiksnumą kviečia piliečius ne tik politinės partijos ir visuomeniniai judėjimai, tačiau ir bendruomeninės organizacijos. Būtent vietos bendruomenių susidūrimas su civilizuoto elgesio taisyklių nepaisymu, kuris dažnas tarp nelegalių imigrantų, ir tapo paskutiniu lašu, perpildžiusiu europiečių kantrybės taurę.

Bendroje europinės akcijos dalyvių deklaracijoje, kurią pasirašė taip pat ir asociacija „Nacionalinis interesas“,  teigiama, kad ją pasirašiusieji gerbia Europos šalių suverenitetą ir visų Europos šalių piliečių teisę tvarkyti savo vidaus reikalus taip, kaip jie to pageidauja, taip pat pasiryžę apsaugoti Europą, žodžio laisvę ir visas kitas pilietines teises.

Lietuvoje akcijos metu bus keliamas reikalavimas atšaukti neatsakingai priimtą įstatymo pataisą, leidžiančią perkelti migrantus iš trečių šalių. Taip pat bus pristatyta net 30 metrų ilgio peticija su daugiau nei 24 000 (pasirašymas vis dar vyksta) pasirašiusių piliečių sąrašu.

Akcija vyks šiandien 12 val. Vilniuje, Vilniaus g. 15 (priešais EK biurą).

Atgal