VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

03 15. Seimo nario A. Nako pranešimas: „Tobulas Rusijos planas, kaip sunaikinti Lietuvą“

Iš valstybinės žiniasklaidos gerai žinome, kad dėl pasaulyje vykstančių karų ir suiručių didžiąja dalimi kalta Rusija. Tačiau tarptautinės problemos ir karštieji taškai šiuo metu akylai stebimi Lietuvos ir pasaulio vadovų bei įvairių karinių organizacijų, nuolat vyksta pasitarimai, konferencijos, debatai bei kitokios problemų sprendimo formos. Bet pabandykime pasiaiškinti, dėl kokių konkrečiai Lietuvos vidaus negerovių ir nelaimių kalta Rusija.

Reikia pabrėžti, kad daugiausia informacijos apie Rusiją – kiekvieną dieną ir svarbiausiose pozicijose – Lietuvai pateikia nepriklausomas tautinis portalas delfi.lt. Tai jo dėka mes tiek daug sužinome apie kaimyninės valstybės gyvenimą, gražuoles, rusiškus filmus, politines peripetijas ir t. t. Ir apie visus Rusijos nusikaltimus, dėl kurių Lietuva yra atsidūrusi tokioje kritinėje socialinėje, demografinėje, karinėje, kultūrinėje, politinėje padėtyje.

Nuo pat Nepriklausomybės paskelbimo Rusija pradėjo kenkti Lietuvai ir nusprendė įgyvendinti jos sunaikinimo planą. Pirmiausia buvo numatyta išsiųsti lietuvius iš gimtinės į kitas valstybes, kad čia liktų tik senukai ir vaikai, o tada bus tinkamos sąlygos ją okupuoti. Oficialiais duomenimis pagal puikiai parengtą Rusijos planą iš šalies išvyko apie 825 tūkst. asmenų arba beveik trečdalis Lietuvos gyventojų.

Taip pat Rusija nusprendė Lietuvoje pasilikusius išnaikinti alkoholiu ir narkotikais. Šis Rusijos sumanymas veikia puikiai. Lietuva – tarp 10 Europos šalių, kuriose daugiausiai mirštama nuo narkotikų, ir įsiveržė į pirmaujančiųjų gretas pagal alkoholio suvartojimą – per metus vienam žmogui tenka maždaug 14 litrų alkoholio. Todėl reikia būti visišku kvailiu, kad nesuprastum, jog narkotikus ir alkoholį lietuviams išskirtinai tiekia ir vartoti įkalba Rusija.

Lietuvos sunaikinimo strategijoje yra ir patyčių įdiegimas. Rusijos poveikis toks baisus, kad paauglių tarpusavio patyčios išaugo iki netikėtinų aukštumų, ir kasmet dėl patyčių iš gyvenimo pasitraukia tiek jaunimo, kiek sudarytų vieną abiturientų laidą, apie ką nuolatos informuoja valstybinis transliuotojas. Taigi, jei nepavyksta darbingų ir reproduktyvių asmenų išstumti į užsienį, vyresnių – nugirdyti, patiklių – apsvaiginti narkotikais, tai tada visos pajėgos metamos į jaunimo gretas ir jie skatinami užsiimti psichine prievarta, kad kuo daugiau jaunuomenės pasitrauktų iš gyvenimo.

Žudymosi kaip vidinės politikos plano diegimas svarbus ne tik šeimose ir mokyklose. Dėl tiesioginės Rusijos įtakos, griaunančios mūsų ekonomiką, 2014 m. žemiau skurdo rizikos ribos – oficialiais duomenimis – gyveno apie 560 tūkstančių asmenų, o daugiau kaip 19 tūkstančių patenka į socialinės rizikos asmenų sąrašą. Rusija pasiekė savo – dėl skurdo, nepakeliamų gyvenimo sąlygų, išeities iš padėties neradimo, beviltiškumo ir nusivylimo savo valstybe kasmet nusižudo tūkstantis žmonių.

Tikėtina, kad Rusijos nusamdytas prekybos žmonėmis tinklas irgi dirba išskirtinai Lietuvos teritorijoje, iš kurios kasmet išvežama maždaug 1 200 moterų – prekybos žmonėmis aukų.

Kad žmonės būtų kuo tamsesni ir mažiau apsišvietę, kad jau nuo mažens nekęstų savo valstybės, nematytų joje perspektyvų ir planuotų išvykimą visam gyvenimui į užsienį, Rusija įtakojo mūsų pedagogų atlyginimus, kurie yra patys mažiausi Europos Sąjungoje (ES).

Šiame nuolatinių švietimo reformų, kurias Lietuvai vis įperša Rusija, mokinio krepšelio ir senstančių pedagogų chaose labai lengva manipuliuoti žmonių sąmone. Tokie supainioti, dėl nuolatinių pokyčių stabilumo nejaučiantys žmonės tampa nelaimingi, ir būtent todėl Lietuva pagal laimės indeksą yra 120-oji iš 151 pasaulio valstybės. Rusijai pavyko pavogti laimę ir džiaugsmą, kurių gausiais ištekliais Lietuva disponavo iki hibridokvantinio karo pradžios.

Pasitelkusi visą kiberturboinformacinių atakų meistrų galią Rusija pasiekė, kad Lietuva nemokėtų į NATO biudžetą 2 proc. nuo BVP ir tokiu būdu sumažintų NATO gynybines galias Lietuvoje. O šiuo manevru buvo pasiektas ir galutinis tikslas – Lietuvos prisipažinimas, kad užpuolimo atveju valstybė išsilaikytų tik kelias dienas ar net valandas, bet NATO partneriai apskritai kažin ar imtųsi gynybos veiksmų, nes tai ne jų prioritetinės teritorijos.

Kad Lietuvos prioritetu netaptų kultūra, Rusija metė visas pajėgas ir sužlugdė daugybę mūsų šalies kultūros objektų – teatrų, bibliotekų, paveldo pastatų, universitetų, mokyklų etc. Rusija sugebėjo perimti globalių kultūros projektų kontrolę. Ypač tai buvo akivaizdu Lietuvai vykdant valstybės lėšomis remiamą miesto šventės projektą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS). Pavyzdžiui, septyniomis kalbomis turėjusi veikti ir garsinti Lietuvą visame pasaulyje unikali VEKS interneto svetainė lietuva.gyvai.eu nuo pat sukūrimo pradžios neveikia tik dėl Rusijos klastos.

Daugiau negu 100 milijonų investicija, kad Lietuva kaip bet kuri normali pasaulio valstybė turėtų padorų futbolo stadioną, nuėjo vėjais kaip tik todėl, kad Rusija jokiu būdu negalėjo to leisti. Todėl Lietuvos miestas Vilnius – vienintelė pasaulio sostinė, neturinti tarptautinius standartus atitinkančio futbolo stadiono. Geležinio vilko miestą puošiantys stadiono griaučiai ir išgaravę milijonai – puikus tiesioginės Rusijos įtakos griaunant Lietuvos vidaus politiką pavyzdys.

Šį rašinį galima būtų tęsti be galo ir be krašto. Tokių kenkėjiškų Rusijos veikų jau yra ne dešimtys, o šimtai, jei ne tūkstančiai.

Todėl pateikiu kuklų Rusijos nusikalstamos veiklos Lietuvoje, griaunančios vidaus politiką, tęstinio, kol kas nesusisteminto sąrašo pradžią. Kviečiu pradėti jį pildyti.

Lietuvos mokytojams mokami mažiausi atlyginimai Europoje.

Kalta Rusija.

Lietuvoje daugiausia vartojančių alkoholį ir narkotikus Europoje.

Kalta Rusija.

Lietuvoje daugiausia savižudžių Europoje.

Kalta Rusija.

Lietuvoje daugiausia skurstančių pensininkų Europoje.

Kalta Rusija.

Neteisėtai nusavintos pensininkų pensijos.

Kalta Rusija.

Lietuvoje uždarinėjamos mokyklos, bibliotekos, kultūros centrai.

Kalta Rusija.

Sunaikintos Lietuvos avialinijos.

Kalta Rusija.

Įvykdytos dailios vagystės statant Valdovų rūmus.

Kalta Rusija.

Vietoj nacionalinio stadiono ant Šeškinės kalno stūkso griaučiai.

Kalta Rusija.

Kritinė demografinė padėtis.

Kalta Rusija.

Ištuštėję kaimai, kurių pavadinimai naikinami.

Kalta Rusija.

Lietuva nevykdo įsipareigojimų NATO – neskiria 2 proc. nuo BVP.

Kalta Rusija.

ES įstatymai yra viršesni už nacionalinius.

Kalta Rusija.

Konservatoriaus Kęstučio Masiulio teigimu, „turčiai tapo dar turtingesni, o vargšai dar skurdesni“.

Kalta Rusija.

Konservatoriaus K. Masiulio teigimu, „pagal pajamų nelygybę Lietuva lygiuojama su Tanzanija, Laosu, Mongolija ir Uzbekistanu“

Kalta Rusija.

Bendrasis vidaus produktas Lietuvoje auga lėčiau nei Latvijoje ar Estijoje.

Kalta Rusija.

Diskredituota prokuratūra ir teismai.

Kalta Rusija.

Į Lietuvą nenori būti perkeliami atrūšiuoti kokybiški pabėgėliai.

Kalta Rusija.

2000 senolių kasdien išgyvena tik dėl gerų žmonių išmaldos – lėkštės sriubos.

Kalta Rusija.

Sunaikinta Lietuvos kino studija.

Kalta Rusija.

Rekonstruojant Jaunimo teatrą, kėdės, kurių vertė 59 litai, pirktos už 535 litus.

Kalta Rusija.

Lietuvos teisėsauga nusprendė, kad jokios juodosios Rubicon buhalterijos nebuvo.

Kalta Rusija.

...

Kalta Rusija

...

Kalta Rusija

...

Kalta Rusija

 

Seimo narys Audrius Nakas

el. p. audrius.nakas@lrs

Atgal